[E3] Hands-On 3 Minutes to Midnight

Naast een lading grote ontwikkelaars zijn er ook flink wat indies aanwezig die hun games tonen op de E3. Eén van deze ontwikkelaars was Scarecrow Studio met hun nieuwe point-and-click game.

In 3 Minutes to Midnight speel je als Betty, Betty is een plan om de mensheid uit te roeien op het spoor gekomen en aan jou dus om dit te voorkomen. Point-and-click games kunnen enorm goed in elkaar zitten en flink wat goede puzzels met zich meebrengen. In de korte demo van 3 Minutes to Midnight krijg je meteen een aantal puzzels voor je kiezen die erg goed in elkaar gezet zijn. Zo moet je bijvoorbeeld goed nadenken over verschillende voorwerpen die je met elkaar kan combineren voor een bepaald effect.

Als je namelijk lemongrass combineert met een kaars, krijg je een geurkaars waarmee je muggen kan verjagen. Als je de muggen niet verjaagt zal je een deel van een level niet kunnen bereiken waardoor je dus niet verder kan. Daarnaast zitten er puzzels in waarbij je moet opletten dat je de goede volgorde aanhoudt, omdat je anders de puzzel opnieuw moet beginnen. Afgezien van een aantal alpha bugs, die sowieso in het uiteindelijke product wel eruit gehaald zullen zijn, is de game al erg leuk om te spelen met leuke humor, goede puzzels en een mooie stijl. Als je van puzzels houdt en point-and-click games dan zou ik zeker deze game in de gaten houden.

Waar ik wel nog mee zit is de besturing voor de Switch, de demo die ik speelde draaide op een laptop. Dat is natuurlijk het perfecte apparaat om een point-and-click game op te spelen, maar een Switch met joysticks is vaak wat lastiger. Het is makkelijk om net over het goede punt heen te gaan, waardoor je de actie niet kan uitvoeren, zeker met hele kleine objecten. Het zou dus perfect zijn om gebruik te maken van het touchscreen van de Switch. De ontwikkelaar zou hier nog naar kijken, dus het is hopen dat dit voor de release in het voorjaar van 2019 nog toegevoegd kan worden aan de Switch-versie.

Jorden

22 jarige Nintendo nerd en Games&Interactie student aan de UU. Twitter: Jorden1506 YouTube: http://www.youtube.com/c/WePlayGames

Geef een reactie