Unravel Two ontwikkelaars noemen het porten naar de Switch een uitdaging

Twee weken geleden kondigde EA het spel Unravel Two aan. Nog diezelfde dag werd het spel uitgebracht voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. De Switch ontbrak. 

Veel mensen waren verontwaardigd dat Unravel Two niet verscheen op de Nintendo Switch. Het spel focust zich op co-op gameplay, iets wat ideaal is voor de Switch. Vandaag beschreven de ontwikkelaars van Unravel Two waarom dit spel (nog) niet op de Nintendo Switch speelbaar is.

Jakob Marklund en Michael Gill, twee medewerkers van Coldwood Interactive vertellen dat je het spel niet moet onderschatten. Het ziet er uit als een simpele twee dimensionale platformer maar het is veel meer dan dat. Sommige locaties hebben meer dan vier miljoen driehoeken tegelijk in beeld. Dit kost zelfs op de PlayStation en Xbox ontzettend veel rekenkracht. Daar komt nog bij dat de makers vast willen houden aan een constante 60 beelden per seconden. Op dit moment lijkt dat niet haalbaar op de Switch.

Of het spel wel op de Switch gaat verschijnen laten de twee medewerkers in het midden. Jakob Marklund geeft aan dat dit nog minstens een half jaar zou gaan duren omdat ze maar met een klein team zijn. Michael Gill gaf ok nog aan dat het niet verschijnen op de Nintendo Switch niks te maken had met voorkeuren van EA. Sterker nog, EA zou erg enthousiast zijn om dit spel ook op de Switch uit te brengen. Of het ooit zo ver gaat komen blijft dus nog even afwachten.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

Geef een reactie