Defender’s Quest komt naar de Switch

Level Up Labs bevestigde vandaag in een persbericht dat Defender’s Quest: Valley of the Forgotten geport gaat worden naar de Nintendo Switch. Een releasedatum is nog niet bekend. 

Defender’s Quest is een bijzonder genre. Het combineert een tower defense game met een klassieke RPG. Het heeft het verhaal van een RPG. Met het door jou gekozen karakter trek je de wereld in. Door gevechten te winnen kun je stijgen qua level en leer je nieuwe vaardigheden.

Pas tijdens de gevechten komen de tower defense elementen naar voren. Ieder gevecht speelt als een mini tower defense game. Alle karakters die in jouw reisgenootschap zitten kan je tijdens deze gevechten opstellen in een veld. De vijanden zullen volgens een vast spoor langs deze karakters wandelen waardoor ze een voor een aangevallen worden.

Toen dit spel voor het eerst uitkwam in 2012 werd het erg goed ontvangen. Defender’s Quest kreeg mooie reviews en werd vooral geroemd vanwege de unieke combinatie van twee genres. Ook het verhaal van Defender’s Quest is snel en interessant. Hierdoor zal de gamer zich nooit vervelen.

Bekijk hieronder vast de trailer van de PS4 4n XB1 versie van de game. Deze versies verschenen eerder dit jaar al.

Jop

Een gamende basisschool leraar van 24 jaar. Sinds de GameBoy Color al een fan van Nintendo. Hoewel ik Zelda game fantastisch blijf vinden speel ik tegenwoordig vaker Splatoon!

Geef een reactie