[E3] Hands-On met Sleep Tight

Iedereen was vroeger wel eens bang in het donker voor de monsters die overal verstopt waren. We are Fuzzy brengt deze angst met Sleep Tight naar de werkelijkheid.

Sleep Tight is een twin stick shooter game welke volgende maand uitkomt voor de Nintendo Switch. Aan het begin van het spel kies je een van de vrijgespeelde personages welke elk een eigen vaardigheid heeft. So heeft de ene al de turrets vrijgespeeld en verzameld de ander op grote afstand alle voorwerpen die op de grond vallen. Nadat je je keus hebt gemaakt is het tijd om je kamer te verdedigen.

Dit gebeurd in de vorm van waves. Elke nacht die je doorstaat is een wave waarin gedurende een bepaalde tijd monsters moet verslaan en natuurlijk wordt dit elke nacht lastiger door sterkere en meer monsters. Dus om je te helpen ontvang je na iedere nacht een aantal zonnen. Welke je in combinatie met sterren die je verzameld van neergeschoten monsters kan uitgeven aan verschillende handige extra’s zoals sterkere wapens, munitie of verdedigingslinies. Het leuke hieraan is dat elk personage zijn/haar eigen techniek meebrengt hoe je het wilt aanpakken. Bouw je een fort van banken om je heen met een lading turrets of gebruik je speciale vaardigheden om zelf veel damage te doen.

Het is een beetje een idee van een tower defense game waarbij het kind de basis is welke je moet verdedigen daarnaast heeft het een geweldige artstyle en heerlijk flauwe humor verwerkt tot een game die fijn speelt en voor iedereen speelbaar is.

Sleep Tight verschijnt 26 juli voor Steam en Switch

 

Jorden

22 jarige Nintendo nerd en Games&Interactie student aan de UU. Twitter: Jorden1506 YouTube: http://www.youtube.com/c/WePlayGames

Geef een reactie