Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Geen Yoshi op de Duitse boxart van Super Smash Bros. Ultimate

De groene dino moet plaatsmaken voor het USK-logo.

De groene dino moet plaatsmaken voor het USK-logo.

Deze week maakte Nintendo – naast de titel zelf – ook de boxart van de nieuwe Super Smash Bros.-game bekend. Het doosje voor Smash Bros. Ultimate is bijna overal ter wereld hetzelfde, behalve bij onze oosterburen. Het ontwerp van de verpakking is grotendeels hetzelfde. Er is echter een vechter die niet op het plaatje staat: Yoshi. Het personage is hier weggelaten vanwege het omvangrijke USK-logo, dat een groot deel van de boxart in beslag neemt.

De USK is een Duitse organisatie die zich bezighoudt met het beoordelen van software, vergelijkbaar met PEGI hier in Nederland. Het logo staat waar Pikachu zich bevindt op de internationale cover, maar het personage is bewaard gebleven en een beetje omhoog geschoven, terwijl Yoshi helemaal is weggehaald. Hieronder is een vergelijking met de Nederlandse en Duitse versie te zien. Gelukkig krijgen wij in Nederland wel Mario’s trouwe rijdier op de boxart.