Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Meer dan 2 miljoen downloads voor Fortnite

Een gigantisch aantal, en dat binnen 24 uur.

Dinsdagavond maakte Nintendo bekend dat Fortnite voortaan ook verkrijgbaar is voor de Switch. Nog diezelfde avond kon je het spel downloaden uit de eShop. Vannacht maakte Nintendo de eerste cijfers bekend.

Dat fortnite erg populair was, wisten we al. Dat de Switch erg populair was, wisten we ook. We zien dit ook terug in de downloadcijfers van Fortnite op de Switch. De grens van 2 miljoen downloads is in minder dan 24 uur al bereikt. Een erg knappe prestatie waar Reggie Fils-Aime erg trots op is.

Hij noemde deze cijfers het bewijs dat het concept van de Switch werkt. Mensen willen graag overal, wanneer ze maar willen aan de slag kunnen met hun videogames. Het mobiele aspect van de Nintendo Switch maakt dit als eerste console echt mogelijk.

Overigens wil twee miljoen downloads niet meteen zeggen dat er ook twee miljoen (actieve) spelers zijn. Fortnite is een spel dat gratis te downloaden is uit de eShop. Veel mensen zullen het spel dan ook snel gedownload hebben om mee te kunnen doen aan de hype. Zowel Nintendo als Epic Games hebben nog niks bekend gemaakt over het aantal spelers van Fortnite.

Heb jij Fornite ook al gedownload op je Switch? Bevalt het spel? Laat het ons weten in de reacties.