Meer dan 2 miljoen downloads voor Fortnite

Dinsdagavond maakte Nintendo bekend dat Fortnite voortaan ook verkrijgbaar is voor de Switch. Nog diezelfde avond kon je het spel downloaden uit de eShop. Vannacht maakte Nintendo de eerste cijfers bekend.

Dat fortnite erg populair was, wisten we al. Dat de Switch erg populair was, wisten we ook. We zien dit ook terug in de downloadcijfers van Fortnite op de Switch. De grens van 2 miljoen downloads is in minder dan 24 uur al bereikt. Een erg knappe prestatie waar Reggie Fils-Aime erg trots op is.

Hij noemde deze cijfers het bewijs dat het concept van de Switch werkt. Mensen willen graag overal, wanneer ze maar willen aan de slag kunnen met hun videogames. Het mobiele aspect van de Nintendo Switch maakt dit als eerste console echt mogelijk.

Overigens wil twee miljoen downloads niet meteen zeggen dat er ook twee miljoen (actieve) spelers zijn. Fortnite is een spel dat gratis te downloaden is uit de eShop. Veel mensen zullen het spel dan ook snel gedownload hebben om mee te kunnen doen aan de hype. Zowel Nintendo als Epic Games hebben nog niks bekend gemaakt over het aantal spelers van Fortnite.

Heb jij Fornite ook al gedownload op je Switch? Bevalt het spel? Laat het ons weten in de reacties.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

6 gedachten over “Meer dan 2 miljoen downloads voor Fortnite

 • 14/06/2018 om 14:11
  Permalink

  Ben er erg blij mee, alleen wel beetje jammer dat de story mode niet kan bij de switch, had m wel gekocht voor de playstation 4. Vind het ook erg aso van Sony om als enige weer niet cross play te doen. Maar dat geld ook voor Paladins, slaat nergens op.

  Dat mensen niet weten wat ze moeten doen, is logisch, er is geen tutorial wat wel bij Paladins is, een vriendin van mij stond ook stil tijdens de game omdat ze niet wist wat ze moets doen.

  Wat je moet doen ? Naar de veilige zone gaan, en je daar inmetselen doormiddel van stenen, hout wat je kunt krijgen door met je bijl alles stuk te slaan wat je maar tegenkomt, je krijgt dan materialen en daarmee kun je dus bouwen, ondertussen vijanden doodschieten met wapens die je tegenkomt.

  • 17/06/2018 om 12:09
   Permalink

   Sony is wel degelijk voorstander van cross-play en deed dat zelfs al sinds de PS3 (FF XIV: Online) toen Microsoft daarop tegen was. Zo is ook Fortnite op de PS4 cross-play aangezien het te spelen is tegen gamers op andere platformen zoals een telefoon, PC of tablet.
   Cross-console play is waar Sony niet op zit te wachten gezien het feit dat Sony de grootste online gaming network heeft, wil je die voorsprong op de andere consoles die weggeven. Dus ja, dan sluit je logischerwijs Microsoft en Nintendo buiten zodat men voor de Playstation blijft kiezen.

Geef een reactie