Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo aandelen zakken in elkaar na E3 presentatie

De aandeelhouders van Nintendo lijken niet geheel tevreden met de aankondigingen van afgelopen avond.

Onzekere tijden voor aandeelhouders van Nintendo. Het aandeel Nintendo is de laatste dagen enorm aan het schommelen.

Zo zagen we na de aankondiging van Pokémon Let’s Go Pikachu/Eevee nog een enorme groei. Enkele dagen later toen bekend werd dat het Quality of Life project zou stoppen zakte het aandeel net zo snel. Na de E3 Direct van gisterenavond zakte de koers nog wat verder.

In bovenstaande grafiek is te zien dat het aandeel gisteren meteen na afloop van de presentatie begon te dalen. Uiteindelijk sloot het aandeel Nintendo bijna zeven procent lager dan dat het geopend was. Onder de aandeelhouders spelen verschillende zorgen. Zo zijn de verkopen van Nintendo Labo erg tegengevallen, ook heeft dit bijna niet gezorgd voor extra verkoop van Switch systemen. Ook het nieuws over de betaalde online service viel verschillende aandeelhouders wat tegen. Zij hadden een betere app met meer functies verwacht. Tenslotte dendert de concurrentie ook gewoon stevig door.

Dit alles zorgt voor een erg gespannen markt waarbij diepe dalen snel gevolgd kunnen worden door hoge pieken. Op dit moment zal veel afhangen van de komende grote titels, Pokémon en Super Smash Bros.