Double Fine werkt aan twee nieuwe titels voor de Switch

Vandaag werd bekend dat ontwikkelaar Double Fine werkt aan twee titels voor de Nintendo Switch. Double Fine heeft nog maar weinig ervaring met Nintendo systemen. Op Nintendo gebied hebben ze enkel twee titels voor de Wii U ontwikkeld.

Gelukkig heeft het bedrijf verder ervaring genoeg. Het is opgericht in 2000 en het eerste spel werd uitgebracht in 2005. Ondertussen heeft deze ontwikkelaar al ruim 30 titels uitgebracht. Van deze 30 titels zullen er nu twee verschijnen op de Nintendo Switch.

Grim Fandango Remastered

De eerste titel is Grim Fandango Remastered. Deze game is oorspronkelijk verschenen voor mobiele apparaten, pc en playstation systemen. In dit spel speel je als Manny. Zij is de reisgids richting het hiernamaals. Op een dag ontstaan er wat problemen en het is aan jou deze op te lossen. Grim Fandango kwam jaren geleden al voor het eerst uit maar is nu helemaal opgepoetst. Zowel visueel als ook auditief is alles uit de kast gehaald om het spel te moderniseren. Bekijk hieronder vast een trailer.

Broken Age

De tweede titel die Double Fine naar de Switch brengt is Broken Age. Deze titel verscheen vier jaar geleden voor dezelfde systemen als Grim Fandango Remastered. Broken Age is een spel wat met de hele familie gespeeld kan worden. In deze avonturen game is het de bedoeling om verschillende puzzel op te lossen. Dit alles doe je in een wereld die helemaal met de hand geanimeerd is. Ook van deze game hebben we een trailer. Bekijk deze hieronder.

 

Beide spellen hebben tot op heden nog geen releasedatum gekregen. Wel zouden ze nog dit jaar op de Switch moeten verschijnen. Heb jij zin in deze games? Laat het ons weten in de reacties.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

Eén gedachte over “Double Fine werkt aan twee nieuwe titels voor de Switch

  • 13/06/2018 om 18:46
    Permalink

    Grim Fandango, een van de beste point-and-click adventures ooit gemaakt. Lijkt me erg gaaf. Alleen… dan wel met touch screen controls. Point-and-click met dual analogue zuigt enorm.

Geef een reactie