[E3] Fire Emblem: Three Houses komt in 2019

Het is al meer dan een jaar geleden dat Nintendo aankondigde dat ze bezig waren met een Fire Emblem game voor de Switch. Deze game zou lang gepland staan voor 2018. Vandaag werd bekend dat het spel toch pas volgend jaar zal verschijnen. 

Wel is de titel voor het spel bekend gemaakt. Deze Switch-versie van Fire Emblem krijgt als subtitel “Three Houses”. Het is het eerste volwaardige Fire Emblem spel op een console sinds Radiant Dawn uit 2007 (Nintendo Wii). Heel erg veel details heeft Nintendo nog niet vrijgegeven. Tijdens de Direct eerder deze avond hebben we wel wat beelden gezien. Deze beelden zijn hieronder te bekijken.

Zoals te zien is heeft het spel een aardige upgrade gekregen als je hem vergelijkt met de 3DS delen. De graphics tijdens het aanvallen lijken zelfs wat weg te hebben van de spin-off Fire Emblem Warriors. Toch zal de speelstijl in dit spel anders zijn dan dat van de spin-off.

In Fire Emblem: Three Houses zullen de battles weer ouderwets turn based zijn. Dat wil zeggen dat je om beurten acties uitvoert. In verschillende speelfases zet je jouw spelers op een strategische positie, val je tegenstanders aan en verover je schatten en landen.

Een exacte releasedatum is nog niet gegeven maar dit spel verschijnt in de lente van 2019 voor de Nintendo Switch.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

2 gedachten over “[E3] Fire Emblem: Three Houses komt in 2019

Geef een reactie