Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[E3] Daemon X Machina aangekondigd voor Nintendo Switch

Deze nog onbekende Switch titel verschijnt in 2019

Vandaag staat in het teken van de E3. Nintendo begon hun presentatie met een nieuwe titel: Daemon X Machina. Wat we van deze titel kunnen verwachten lees je hier.

Even geen Mario, Kirby, Zelda of Metroid. Het was een ander begin dan gebruikelijk deze Nintendo Direct. Met harde geluiden en knallende actie introduceerde Nintendo zijn eerste titel van de avond. Het is een game die draait rondom robots. In de trailer die we te zien kregen zie je enorme machines door steden en woestijnen heen rijden of vliegen. Terwijl ze zich verplaatsen slopen ze alles wat ze tegenkomen. Grote gebouwen, andere robots, ze laten niks overeind staan.

Erg veel informatie over deze game is er nog niet. Wel weten we dat enkele grote namen meewerken aan dit spel. Zo zal Shoji Kawamori verantwoordelijk zijn voor het design van de “Mecha’s” (de robots). Kawamori is bekend van verschillende manga series en ook werkte hij mee aan de Armored Core serie. Ook andere bekende namen komen voorbij. Zo zullen Kenichiro Tsukuda, Yusuke Kozaki, Junichi Nakatsuru, Ryo Hamamoto, Ken Awata en Ken Karube allemaal hun steentje bijdragen.

Het spel wordt ontwikkeld door Marvelous First Studio en verschijnt zoals eerder genoemd in 2019. Als Daemon X Machina dan uitkomt zal het volledig draaien op Unreal Engine 4. Benieuwd wat dit spel te bieden heeft? Bekijk dan alvast onderstaande trailer.