[E3] Bethesda recap: meerdere Switch-games aangekondigd

Na een tegenvallende persconferentie van EA en een enorm goede Microsoft conferentie was het de beurt aan Bethesda om hun games te laten zien. Een aantal toppers zaten er zeker bij.

Allereerst zijn er twee games bevestigd voor de Nintendo Switch. Niet te hard juichen nog, het zijn beiden ports en geen echte high profile titels. Het gaat hier om het kaartspel The Elder Scrolls Legends welke volledig vernieuwd wordt en daarna naar alle consoles komt, waaronder de Switch. De tweede game is Fallout Shelter. Deze game was eerder al voor onder andere pc en Xbox uit, maar zal nu verschijnen op PS4 en Switch. In Fallout Shelter beheer je jouw eigen vault en moet je ervoor zorgen dat alles goed verloopt. Het is niet de Fallout waar we op hoopten, maar het is een start. En is/wordt vandaag beschikbaar.

Een game die zo goed als bevestigd is voor de Switch is de nieuwe Elder Scrolls Blades game. Deze game wilt Bethesda naar zoveel mogelijk platformen brengen, van mobile, tot VR. De visuals van de game moeten op console niveau zijn betreffende de mobiele versies. Daarnaast zullen alle versies in verbinding met elkaar staan waardoor je ook kan vechten tegen spelers op andere apparaten.

Verder heeft Bethesda tijdens hun showcase een nieuwe trailer en demo getoond van Rage 2. Meer dan de informatie dat je Walker, de laatste ranger speelt gaf Bethesda echter niet. De rest moest duidelijk worden door de gameplay. Welke je hier vindt.

DOOM kreeg een tijd terug een revival en onder andere een release op de Switch. Een vervolg op de reboot komt eraan genaamd DOOM Eternal. Meer informatie krijgen we op Quakecon in augustus, maar er zullen sowieso het dubbele aantal demonen verschijnen.

Nog meer Elder Scrolls op komst met twee nieuwe uitbreidingspakketten voor The Elder Scrolls online. Beide komen dit jaar nog uit en hebben een eigen thema. De eerste die uit komt zal gaan over weerwolven terwijl de ander dieper in zal gaan op Argoniaanse verhalen en cultuur. Ook Prey krijgt verschillende uitgebreide DLC waaronder een 5 player free for all mode waarin één speler een Mimic is.

De Wolfenstein-serie krijgt er een nieuwe game bij. Een co-op spin-off game waarin je de tweeling dochters van BJ uit Wolfenstein II zal besturen. Het is onbekend of deze game ook naar de Switch komt.

Bethesda gaat weer vol op in VR naast Blades en hun eerdere releases krijgen zowel Wolfenstein en Prey VR ervaringen. Details hierover zijn nog niet bekend gemaakt. Quake Champions is nu beschikbaar gemaakt en tijdelijk gratis te beginnen, begin je in de trial periode dan kan je daarna ook gratis blijven spelen.

Na een grap over dat Skyrim overal op te spelen is, wordt er gesproken over Fallout 76. De game is vier keer zo groot als Fallout 4 en zal een open wereld online survival game worden. Je kan alles in je eentje spelen, maar met meer spelers verandert de game ervaring wel enorm. Zo kan je namelijk elkaar in de weg zitten door kernbommen op elkaar af te schieten. Gelukkig moet je wel wat moeite doen om een raket af te vuren je moet namelijk vanaf monsters de codes verkrijgen. Eenmaal afgevuurd kan je waardevolle spullen vinden op de plek waar de bom is afgegaan.

Last but not least werden er twee korte teasers getoond van twee enorme games. Zo werd de nieuwe IP Starfield aangekondigd, maar ook een game waar al heel lang op gewacht wordt. The Elder Scrolls VI komt eraan!

Zijn er titels waar jij naar uit kijkt? Laat het weten in de onderstaande berichtensectie!

Jorden

22 jarige Nintendo nerd en Games&Interactie student aan de UU. Twitter: Jorden1506 YouTube: http://www.youtube.com/c/WePlayGames

2 gedachten over “[E3] Bethesda recap: meerdere Switch-games aangekondigd

 • 11/06/2018 om 21:35
  Permalink

  Bethesda is goed bezig met de games sinds de release van de Switch. Vermaak me in ieder geval flink met Skyrim en nu ook maar snel Fallout Shelter gedownload. Zou toch haalbaar moeten zijn dat Fallout (4?) alsnog naar de Switch komt. Ben benieuwd in hoeverre ze het blijven ondersteunen met hun nieuwe releases

 • 12/06/2018 om 10:18
  Permalink

  Natuurlijk gun ik iedereen plezier van Fallout shelter, maar ik vind het de volgende stap in een negatieve trend: freemium games met microtransactions op de Switch, geport van oude mobiele games.
  Dat oude PC en console games geport worden, is nog tot daar aan toe; daar zit echt goud tussen. Maar mobiele games zijn zo vaak inhalige pogingen om geld te verdienen aan verslaving. Daartoe hoort m.i. zeker ook fallout shelter.
  Ook Bloons TD5 had microtransactions. Hoe doen ze dat nu ze er €15 voor vragen? Op mobiel is het af en toe gratis geweest.

  De Switch is een thuisconsole én portable. Maar is het ook geschikt voor casual games? Ik vind van niet. Vind dat het vooral ruis in de al wat drukke eshop veroorzaakt. Gelukkig kun je makkelijk filteren op games van >€50.

Geef een reactie