Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[REVIEW] Speedlink V-GRIP

Brengt Speedlink comfort en grip voor de Switch naar een hoger niveau met de V-GRIP?

Brengt Speedlink comfort en grip voor de Switch naar een hoger niveau met de V-GRIP?

Het mag duidelijk zijn dat de Nintendo Switch inmiddels een groot succes is. Hierdoor zie je dat verschillende partijen inmiddels allerlei accessoires naar de hybride console brengen. Zo ook Speedlink, welke nu de V-GRIP op de markt heeft gebracht. De V-GRIP verandert twee Joy-Cons in een handzame gamepad en maakt het mogelijk deze op een ergonomische manier te verbinden met de Nintendo Switch. Biedt deze echt meerwaarde?

Meer comfort en gebruiksgemak

In de basis is de V-GRIP vergelijkbaar met de standaard Joy-Con houder die Nintendo zelf bij de Switch levert. Het verschil zit hem echter in de V-Vorm waardoor de accessoire voor meer comfort moet zorgen. Een belangrijk pluspunt moet hierbij zijn dat je polsen en armen minder belast worden tijdens het gamen, niet geheel onbelangrijk. Wanneer je de Nintendo Switch in docked mode gebruikt bemerkte ik direct meer comfort en gemak. Zo zitten de knoppen op de Joy-Con uiteindelijk wat verder uit elkaar. De vorm van de houder is daarnaast duidelijk ergonomisch vorm gegeven. Tijdens het spelen merk je dat werkelijk meer comfort en hiermee staat de V-GRIP duidelijk met 1-0 voor. Het speelt simpelweg lekkerder.

Ga je in handheld mode spelen dan is het in het begin even schrikken. Wanneer je de Nintendo Switch in de V-GRIP plaatst, oogt deze ineens heel groot en wat vreemd. Dat hij hierdoor wat groter is klopt inderdaad, dat het ook wat vreemd oogt zul je zeer waarschijnlijk alleen in het begin hebben. Want ook hier merk je aanzienlijk meer comfort tijdens het spelen. Het speelt zoveel prettiger dat ik naar korte tijd niets anders meer wilde. Belangrijk is ook dat de Nintendo Switch in handheld mode nauwelijks meer gewicht krijgt wanneer je de V-GRIP gebruikt. Een duidelijke Voorsprong van 2-0 voor de V-GRIP.

Installeren

Het mag duidelijk zijn dat de nieuwe accessoire van Speedlink op het gebied van gebruiksgemak duidelijk de voorkeur heeft ten opzichte van de standaard Joy-Con houder die Nintendo mee levert. Het is natuurlijk ook van belang om te kijken hoe gemakkelijk je de V-GRIP kunt gaan gebruiken. Ook hier valt eigenlijk niets negatief over te melden. Het aanbrengen van de Switch dan wel de Joy-Con is erg eenvoudig en zeer snel te doen. De algehele bouwkwaliteit voelt stevig aan, zeker als je bedenkt dat het een stukje plastic is wat ongeveer vijftien euro kost.

Daar gaat je batterij

Toch is niet alles positief aan de V-GRIP. Wat voor mij een groot minpunt bleek te zijn is het feit dat de Joy-Con geen gebruik maken van de batterij van de Switch wanneer je in handheld speelt met de V-GRIP. Het gevolg mag duidelijk zijn; de Joy-Con gaat veel sneller leeg. Afhankelijk van hoe vaak je in handheld mode speelt is dit dus een minpunt om rekening mee te houden.

Conclusie

Het mag duidelijk zijn dat de V-GRIP Voor aanzienlijk meer comfort en gebruiksgemak zorgt dan de standaard Joy Con houder van Nintendo. Dat geldt zowel wanneer je in handheld mode speelt als op tv. Deze meerwaarde alleen al rechtvaardigt de prijs van €15. Wellicht ben je voor je gevoel gewend geraakt aan spelen met de standaard houder van Nintendo, je zult dat werkelijk overtuigd raken wanneer je met de V-GRIP aan de slag gaat. Het is jammer dat de Joy Con geen gebruik te maken van de batterij van de Switch wanneer je in handheld mode speelt. Wanneer dat wel zo is geweest kom dit product alle tijden aan iedereen worden aangeraden. Nu is het wel iets om rekening mee te houden.

+ Speelt aanzienlijk fijner en comfortabeler
+ Zeer acceptabele prijs
+ Stevige kwaliteit

– Joy-Con gebruiken in handheld mode niet de batterij van de Switch

Eindcijfer: 7,8