[E3] Waar hoopt de redactie op?

Volgende week is het zover, dan zal Nintendo in een video de nieuwste titels voor de Nintendo Switch gaan onthullen, maar op welke aankondigingen zit de redactie van Daily Nintendo te wachten?

Vincent

Hoewel ik net als de meesten reikhalzend uitkijk naar de eerste beelden van Metroid Prime 4 en Pokémon, hoop ik dat Monolith Soft haar nieuwste game gaat tonen. Eerder werd al door verschillende bronnen benoemd dat het bedrijf achter de Xeno-serie bezig is met een nieuwe game. Een nieuwe Xenoblade-game lijkt voor de hand liggend, maar het bedrijf lijkt echter afstand te nemen van de geliefde serie en lijkt zich te richten op een nieuwe IP.

De vacatures van Monolith Soft lijkt al wat hints weg te geven. De game lijkt gekenmerkt te worden online-gameplay en lijkt zich te baseren op de Middeleeuwen. Ter oriëntatie heeft het bedrijf ook concept art gedeeld, waardoor ik zeer benieuwd ben hoe dit eruit gaat zien (zie hieronder). Aan de andere kant, besef ik dat de ontwikkelfase nog in het begin zal zitten, waardoor het te vroeg is voor een onthulling. Daarentegen put ik hoop uit de geruchten betreft een HD-collectie van de Xenosaga-serie, die wellicht naar de Switch zal komen. Mijn aandacht hebben ze!

Jordy

Ik hoop heel erg op een vervolg van Pikmin 3 op de Nintendo Switch! Pikmin 3 heb ik gratis gekregen toen ik Mario Kart kocht, je kon bij de release van Mario Kart 8 een keuze maken uit een aantal downloadcodes voor verschillende software titels. Ik heb toen de keuze gemaakt voor Pikmin 3, niet verwachtend dat het zo leuk zou zijn. Waarschijnlijk zou ik zonder deze actie nooit erover hebben na gedacht om Pikmin 3 aan te schaffen.

Nintendo heeft al in 2015 gezegd dat Pikmin 4 in ontwikkeling is en ook vorig E3 hebben we helaas niks gezien van een nieuwe Pikmin. Door deze twee punten komt het voor mij niet als een verassing dat Pikmin 4 deze E3 wordt aangekondigd.

Ruben

Een meeslepend verhaal, interessante personages en verrassende nieuwe gameplay. Dat zijn de dingen die ik wil zien in een nieuwe Fire Emblem op de Switch. We weten inmiddels al meer dan een jaar dat een nieuwe titel in de tactische serie naar Nintendo’s console gaat komen, maar meer dan dat is nog niet bekend. De 3DS heeft de Fire Emblem-serie ontzettend veel moois gebracht, maar de Switch kan de boel nog verder laten evolueren. Hierbij hoop ik vooral op een uitbreiding van de RPG-elementen, zoals volledig verkenbare locaties, zoals dorpen, kastelen en dungeons. Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia heeft al een beetje met dit idee gespeeld, maar ik denk dat Intelligent Systems nog een stapje verder kan gaan.

Daarnaast hoop ik heel erg op Mario-gerelateerd nieuws. Met Super Mario Odyssey heeft Nintendo bewezen dat ze nog steeds sandbox-stijl Mario-games kunnen maken, maar nu het avontuur voorbij is, verlang ik stiekem naar meer. Er gaan al maanden geruchten rond dat de game betaalde DLC gaat krijgen, waarbij nieuwe koninkrijken worden toegevoegd aan de game. De meest genoemde nieuwe locatie is Isle Delfino uit Super Mario Sunshine, waar ik natuurlijk geen nee tegen zou zeggen. Mochten we geen Odyssey DLC krijgen, is een nieuwe Super Mario Maker-achtige titel ook enorm welkom. Nintendo kan hierbij de fan feedback gebruiken om nog meer vijanden, power-ups, level thema’s en natuurlijk hellingen toe te voegen. Ik hoop dat Nintendo ons dit jaar net zo omver kan blazen met de E3 als vorig jaar!

Ilke

Nieuwe uitdagende levels met een mooi en schattig ontwerp, dit is wat ik wil zien in Yoshi voor Nintendo Switch! Al sinds het spel is aangekondigd ben ik ongelooflijk hyped, ik ben dan ook mijn hele leven al een enorme fan van Yoshi-games. Wooly World voor de WiiU voldeed dan ook aan alle verwachtingen en ook de 3DS versie deed niet onder. Ik verwacht dan ook dat de nieuwe Yoshi zeker even verslavend zal worden met oude en hopelijk ook nieuwe bazen.

Het kartonnen design van deze Yoshi lijkt me een creatieve touch voor de gamereeks en ik ben dan ook erg benieuwd om te zien wat Nintendo hier allemaal mee bedacht heeft, zeker na de lancering van Nintendo Labo. Zouden we hier easter eggs van terug kunnen vinden in het spel? Tot slot verwacht ik dat de game enkele nieuwe amiibo’s met zich mee zal brengen, da vraag is dan of deze dan ook effectief uit karton bestaan.

Jop

Sinds Animal Crossing New Leaf kijk ik al uit naar een nieuw deel in deze serie. Helaas heeft de Nintendo Wii U enkel een spin-off gehad in de vorm van Amiibo Festival. Met Animal Crossing: Happy Home Designer kreeg ook de 3DS nog een spin-off van deze serie. Voor de Switch zou ik graag weer een nieuw deel in de hoofdserie zien. Helaas hebben we hier nog maar weinig concrete geruchten of leaks over gehoord. De kans op een aankondiging van deze game tijdens de E3 lijkt daardoor erg klein.

Mocht Nintendo ons toch weten te verrassen en de game daadwerkelijk aankondigen dan hoop ik op een aantal vernieuwingen. Allereerst zou ik een grotere wereld op prijs stellen met daarin meer ruimte voor verschillende woningen van dieren. Ook zou het leuk zijn als je met meerdere personen in één dorp kan leven. In New Leaf was dit al mogelijk met meerdere spelers op één 3DS. Voor de Switch-versie zou ik daar graag een online mogelijkheid in zien. Wat ik liever niet zie is een (verplichte) koppeling met het mobiele spel “Pocket Camp”.

Wanneer Nintendo dit spel niet aankondigt tijdens de komende E3 kan het voor mij nog steeds een heel geslaagd evenement worden. Buiten de Nintendo Direct verwacht ik ook van de andere ontwikkelaars veel interessantetitels voor de Switch.

Joey

Wie heeft het nou niet meegemaakt, op Pokémon Yellow spelen op je Game Boy. Na de bekendmaking van Let’s Go, Pikachu & Eevee keek ik eigenlijk nog meer uit naar de E3, omdat ik benieuwd ben wat Nintendo nog allemaal kan doen met Pokémon. Vroeger waren het nog allemaal pixels en nu zitten we al naar volledige HD-graphics te kijken. Dus wat gaat Nintendo nog met de Pokémon-reeks doen in de toekomst? Gaan ze wat van generatie 8 laten zien op de E3? Is er nog veel van Pokémon Let’s Go, Pikachu & Eevee dat wij als speler niet weten? Zoveel vragen waar wij hopelijk antwoord op zullen krijgen. Ik kijk in in ieder geval heel erg uit naar de E3!

Verder hoop ik nog op een Animal Crossing Switch en wie weet komt er wel een originele game die ik heel leuk ga vinden. Vooral als het genre RPG is, want wie houdt er nu niet van een goede RPG?

Afbeeldingsresultaat voor Pokémon

Waar hoop jij op? Een nieuwe Animal Crossing of de eerste beelden van Metroid Prime 4? Laat het ons weten in de onderstaande berichtensectie!

Vincent

Ik ben 29 jaar en jarenlang een liefhebber van Nintendo. Dit komt voort uit het leveren van unieke games en consoles waarbij plezier en beleving bovenaan staan. Series als The Legend of Zelda, Metroid, Pikmin en Animal Crossing staan hoog in mijn lijstje.

5 gedachten over “[E3] Waar hoopt de redactie op?

 • 05/06/2018 om 11:11
  Permalink

  Metroid Prime 4 zou eigenlijk een soort Doom online multi-player moeten hebben. Dit zal veel mensen (non-fans) aantrekken.

  Een aankondiging voor Animal Crossing zou super zijn, al is het voor 2019. Ik zou zeggen remake van New Leaf, maar veel groter dorp met wegen en bestuurbare voertuigen die je kan oppimpen. En natuurlijk veel meer andere dingen, meer stylen meubels, kleding, winkels (misschien dat je ook e ht voor je personage moet zorgen, eten.) liefst gewoon 1080p zodat alle kleine details goed te zien is.

  Pokémon core game, op zijn minst title reveal.

  Super Smash moet remake zijn van Brawl, maar iets dynamischer en fast pasted. Dat grillige en meer realistische look van Brawl is wat we nodig hebben i.p.v de cartoon look van Sm4sh.

 • 07/06/2018 om 09:01
  Permalink

  Metroid Prime 4. Meer heb ik niet nodig. Maar dan moet het er wel goed uitzien en zijn. En graag een goede besturing zoals op de Wii. Dat speelt toch veel fijner dan met een analoge stick.

  Wave Race en 1080 voor de Switch zouden trouwens ook zeer welkom zijn. Ach ja, dromen…

 • 09/06/2018 om 12:13
  Permalink

  Ik hoop zeker op dat Yoshi spel voor de Nintendo Switch wat we zagen op E3 2017, veder hoop ik op een remake of nieuw deel van Super Princess Peach voor de 3DS, een nieuw Wario Land game voor de 3DS of de Switch, ook hoop ik heel erg op een remake van Mario and Luigi: Partners In Time voor de 3DS (ik weet dat we de Bowser’s Inside Story remake begin dit jaar nog aangekondigd hebben gekregen, maar die komt pas in 2019 en Nintendo heeft nog niet gezegd waneer, dus zouden we daarvoor nog een remake van Partners In Time kunnen verwachten misschien eind dit jaar of begin volgend jaar hangt van de nieuwe side-story af natuurlijk) misschien krijgen we nog iets nieuws van Kirby (een remake van de Amazing Mirror, of van Kirby Air Raid, of weer een nieuwe Kirby vecht game) ook Paper Mario wil ik wel op de Switch zien (als we geen nieuw deel krijgen hoop ik echt sowieso op een remake van Super Paper Mario dat is echt mijn all-time favorite Paper Mario titel) ik hoop ook nog op een port van Super Mario 3D World voor de Switch (omdat Captain Toad: Treasure Tracker er ook naar komt)

Geef een reactie