Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Volgende generatie consoles zal de laatste zijn, aldus Yves Guillemot

Ubisoft Logo
Ubisoft CEO ziet toekomst in het streamen van games zonder dure hardware.

Ubisoft CEO ziet toekomst in het streamen van games zonder dure hardware.

Heb jij er wel eens over nagedacht dat gamers toe zijn aan een nieuwe grote ontwikkeling van de manier waarop wij games spelen? Ubisoft CEO Yves Guillemot in ieder geval wel, want volgens hem zal de volgende generatie consoles de laatste zijn. Daarna zullen we games moeten spelen via een streamingdienst, vergelijkbaar met Netflix.

Het streamen van games is echter niets nieuws. De Nintendo Switch heeft in Japan al een game die volledig vanaf de cloud gespeeld wordt, namelijk Resident Evil 7. Guillemot zegt dat de mogelijkheid om AAA-games te streamen de gamingindustrie heeft veranderd en dit zal blijven doen. In een interview met Variety vertelde hij dat er nog wel een generatie consoles zal zijn, maar beetje bij beetje zal de overstap naar streaming worden gemaakt. Hierdoor zouden consumenten ook geen dure hardware meer in huis in huis hoeven te halen.

Dit is echter niet de eerste keer dat Guillemot zich uitlaat over de toekomst van het streamen van games. In 2013 had hij het er al over dat de generatie van de Wii U, PlayStation 4 en Xbox One de op een na laatste zou zijn. Hij ging hierop verder in 2016 toen hij zei dat er nieuwe typen consoles komen die alleen gebruik maken van games streamen vanaf een cloud. Vorig jaar ging hij zelfs zo ver dat hij beweerde dat het consoletijdperk nog maar twee jaar zou duren voordat iets nieuws verschijnt.

Xbox-baas Phil Spencer en Nintendo of America president Reggie Fils-Aimé zien dit alles echter nog niet gebeuren. In een reactie op het interview van Guillemot reageerde Fils-Aimé dat de Nintendo Switch het enige platform is dat games van consolekwaliteit levert die altijd en overal gespeeld kunnen worden. Hier voegde hij aan toe dat de nieuwste console van Nintendo na één jaar op de markt te zijn nog veel meer unieke ervaringen zal brengen.

Guillemot gelooft dat de groei van streaming games de AAA-game-industrie veel sneller zal laten groeien. Het feit dat we nu games op mobiele telefoons en televisieschermen zonder console kunnen streamen, zal veel veranderen binnen de industrie.

Geloof jij dat streaming de toekomst is van gaming? Laat het ons weten in een reactie!

Bron