Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[REVIEW] Dillon’s Dead-Heat Breakers

Ga als de Red Flash op avontuur om de dorpen te beschermen in Dillon’s Dead-Heat Breakers.

Ga als de Red Flash op avontuur om de dorpen te beschermen in Dillon’s Dead-Heat Breakers.

Dillon’s Dead-Heat Breakers is een avonturen- en strategiespel voor 3DS/2DS gemaakt door Vanpool en uitgegeven door Nintendo. Het spel maakt gebruik van je Mii-personages en personen uit je vriendenlijst. Voor €39,99 kan jij dit ook spelen, maar is dit spel de moeite en het geld waard? Je leest het in deze review!

Verhaal

In dit spel zal je spelen als verschillende personages. Je speelt als jezelf, dankzij je persoonlijke Mii, maar ook als de Red Flash: Dillon. Al vlug in het spel wordt jouw Mii omgetoverd in een Amiimal, waardoor je dus als het ware een dierlijke versie van jezelf wordt. Jouw dorp wordt bedreigd door Grocks, waardoor je moet vluchten en op zoek gaat naar hulp. Door een samenloop van omstandigheden ontmoet je Dillon en zijn eekhoornvriend: Russ. Zij zullen je helpen om het dorp te redden. Samen met hen ga je naar de grote stad waar je ontdekt dat niet enkel jouw dorp bedreigd wordt door deze Grocks, en verandert jouw missie in een reddingsactie voor alle dorpen.

Russ ontdekt dat een soort koepel je dorp afschermt, waardoor de inwoners niet gered kunnen worden. Samen met hem werk je aan een super-machine om door deze koepel heen te breken. Hier zijn echter onderdelen en geld voor nodig, deze verzamel je op missies, maar ook door te werken. Dit kan onder andere in een supermarkt.

Strategische missies

Wat het spel boeiend maakt, zijn de missies om de dorpen te redden. Hiervoor moet je namelijk “Gunners” inhuren die een deel van het werk voor jou doen. Je kan echter niet zomaar elke gunner zetten waar je wil, je zal hierbij moeten nadenken en strategisch te werk moeten gaan om het gebied zoveel mogelijk te beschermen. Dit is belangrijker hoe verder je in het spel komt. Het is mogelijk de verschillende levels (dorpen) opnieuw te spelen om meer materiaal te verzamelen. Ook bij de banen die je aanneemt is het belangrijk strategisch te werk te gaan om zo veel mogelijk geld te verdienen.

Een speciale soort missie die je kunt doen is een Mine (mijn). Deze kunnen je belangrijke beloningen opleveren, maar zijn dan ook niet zo simpel. Hier is strategie ongelooflijk belangrijk en als de missie mislukt, mag je deze niet opnieuw doen en krijg je jouw geld (waarmee je de gunners hebt ingehuurd) niet terug. Zeer uitdagend, maar ook een groot risico dus.

Nog een leuk aspect aan het spel zijn de races. Als Dillon neem je deel aan deze races, ook weer met als doel om geld te verdienen. Hier race je om de snelste tijd te behalen en zo het meeste geld binnen te halen.

Besturing

Op vlak van besturing is het best een simpel spel: je wandelt en stuurt met de analoge-stick, geeft gas en valt aan met de A-knop. Verder gebruik je enkel af en toe de stylus of de R- en L-knoppen in het menu. Hoewel dit allemaal vrij simpel is, geeft de intro van het spel wel meteen een goede uitdaging, omdat je ook direct in het spel gegooid wordt zonder al te veel uitleg, behalve de basis.

Onbeantwoorde vriendschappen of niemand in je vriendenlijst

Een minpunt van het spel, waar ik helaas mee te maken heb gekregen, is dat onbeantwoorde vriendschappen in je vriendenlijst problemen geven in het spel. Dit probleem zou mogelijk ook veroorzaakt worden wanneer je geen vrienden in je lijst hebt staan. Deze vrienden kunnen namelijk, net zoals je andere Mii-personages als gunners verschijnen in het spel. Super leuk concept, maar minder praktisch uitgewerkt.

Ik had bijvoorbeeld een persoon in mijn vriendenlijst staan van een lange tijd terug, die nooit mijn Friend Code heeft ingevoerd en dus ook nooit de vriendschap bevestigde. Ik had hier verder nooit bij stilgestaan en dus ook niet de moeite gedaan om deze persoon weer te verwijderen. Dit zorgde ervoor dat het spel telkens op hetzelfde punt vast liep en er geen enkele mogelijkheid was om verder te spelen. Erg frustrerend, inderdaad. Na het spel tot drie keer opnieuw te spelen tot ditzelfde punt en na contact met Nintendo werd het probleem opgehelderd en kon ik weer verder met de game.

Speelduur en graphics

Je zal met dit spel vele uren zoet zijn (zeker wanneer er een probleem is met je vriendenlijst), maar niet omwille van de moeilijkheid. De verschillende missies zijn uitdagend, maar je zal niet vaak een missie opnieuw moeten proberen omdat die de eerste keer niet lukte. Voor mij hoeft dit ook niet, ik ben wel een fan van games met deze moeilijkheidsgraad. Verder is het een aangenaam spel om te spelen, dit onder andere door de mooie graphics en uiteraard door het feit dat jij en je vrienden allemaal in het spel zitten.

Conclusie

Ondanks de tijdelijke problemen bij mij, zou ik de game zeker aanraden. Er zijn weinig spellen met zoveel variatie op vlak van speelstijl en met zoveel opties, zoals het racen, vechten en werken. De toevoeging van jouw eigen Mii-personages en vrienden maakt het spel persoonlijk en leuk, zeker omdat deze als gunners voorkomen. Het spel is niet super moeilijk, maar wel uitdagend genoeg om de missies te willen blijven spelen.

+ Veel variatie
+ Niet super moeilijk…
+ …maar wel uitdagend genoeg
+ Eigen Mii-personages en vrienden verschijnen in de game…

– …maar zorg ervoor dat al je vriendschappen beantwoord zijn om problemen te voorkomen

Cijfer: 8,5