Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Guitar Hero TV stopt aan het einde van het jaar

Dit onderdeel van Guitar Hero Live zal vanaf 1 december niet meer te spelen zijn.

Guitar Hero Live verscheen in oktober 2015 op verschillende consoles. De Wii U was de enige console van Nintendo die met dit spel overweg kon. Nu, drie jaar later, zal een deel van de ondersteuning gestopt worden. 

Vandaag bracht Activision, ontwikkelaar van Guitar Hero Live, een persbericht naar buiten. In dat persbericht gaven ze aan verschillende diensten te zullen stoppen. In Guitar Hero TV kon je live shows meespelen of je eigen lijsten samenstellen. Deze dienst komt per 1 december te vervallen.

Eerder nog, vanaf 1 juni, zal het niet meer mogelijk zijn om aankopen te doen binnen Guitar Hero TV. Munten die nog op je account staan kunnen nog wel gebruikt worden tot 1 december maar het is vanaf die datum niet mogelijk nieuwe munten bij te kopen.

Door deze veranderingen valt een groot deel van dit spel weg. De normale modus van Guitar Hero Live zal nog wel speelbaar zijn. Je hebt dan echter een beperkt aanbod met liedjes en shows die je kan spelen.

Deze veranderingen vinden overigens niet alleen plaats op de Wii U. Op alle consoles én mobiele apparaten zal deze dienst stopgezet worden. Speelde jij dit spel nog veel? Zal je de Guitar Hero TV modus gaan missen? Laat het ons weten in de reacties.