Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Junichi Masuda over Pokemon: Let’s Go, Pikachu/Eevee

Pokémon Let's Go
Junichi Masuda geeft in conference call meer achtergrondinformatie over de aankomende games.

Junichi Masuda geeft in conference call meer achtergrondinformatie over de aankomende games.

Deze week werden eindelijk de eerste grote Pokémon-games voor Nintendo Switch onthuld. Verschillende media konden deelnemen aan een conference call rond de onthulling van Pokemon: Let’s Go, Pikachu en Pokemon: Let’s Go, Eevee. Director Junichi Masuda gaf tijdens het gesprek commentaar op de games.

Volgens Masuda zijn Let’s, Pikachu! en Let’s Go, Eevee! een beetje geïnspireerd en gebaseerd op Pokémon Yellow. In Pokémon Yellow hadden de ontwikkelaars elementen uit de anime toegevoegd, zoals het Team Rocket Trio en andere personages die in de serie verschenen. Dit was gedaan zodat de games meer met het jonge publiek zouden resoneren. Toen het ontwikkelingsteam aan het bedenken was naar welke game ze zouden terugkeren, besloten ze voor de versie te gaan.

Vervolgens ging Masuda in over de verbinding tussen de aankomende games en Pokémon GO. Hij denkt dat het ‘swipend’ gooien van je Poké Ballen een van de dingen was die het publiek het meest aantrok tot de mobiele game. In de Switch-versie kun je de Joy-Con gebruiken om je het gevoel te geven dat je daadwerkelijk een Poké Ball gooit. Volgens Masuda zal Pokémon GO blijven evolueren. Zowel de ontwikkelaars van Pokémon GO als van Let’s Go willen een goede manier vinden zodat beide series de sterke punten van elkaar zullen benutten.