Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Volledige inhoud Pokémon Gold Space World-demo van 1997 gelekt

Een kijkje naar een heleboel bèta-elementen van Pokémon Gold & Silver.

Een kijkje naar een heleboel bèta-elementen van Pokémon Gold & Silver.

Na meer dan 20 jaar is de inhoud van de Pokemon Gold-demo die tijdens het Space World-evenement in 1997 werd gepresenteerd ontdekt. De volledige inhoud ervan is boven water gekomen en een heleboel opmerkelijke informatie is nu voor iedereen te bekijken. Deze Pokémon Gold demo-bevat veel interessante informatie, zoals nooit gebruikte Pokémon-sprites, Pokémon-designs en zelfs trainers. We beginnen met een overzicht van alle Pokémon-sprites die in het spel zaten:

Zoals je ziet, zijn er een paar designs dat je niet herkent. Dat zou goed kunnen, omdat sommige Pokémon  die je hier ziet nooit zijn uitgebracht. Er zitten tevens een paar bèta-versies tussen van Pokémon die nog niet helemaal af waren. Wat ook opvallend is, is dat Game Freak in generatie 2 een groot deel van Japan wilde gebruiken als basis voor Johto. Kanto is ook te zien op de kaart, maar de regio is verkleind tot de grote van één stad. Daarnaast zie je hier ook de bèta-designs opgedoken van Trainers, die voor het grootste gedeelte nog niet af waren:

Tenslotte zijn er nog details bekend gemaakt over hoe het originele spel had moeten starten. De broer van de protagonist (genaamd Ken) maakt een verschijning. Dit feit maakt meteen een einde aan de geruchten dat de broer van Gold Red was. Vervolgens krijg je een e-mail van Professor Oak waarin staat dat je naar zijn lab moet gaan. Als je naar buiten gaat, staat je rivaal op je te wachten en vraagt hoe je moeder heet. Hierna loop je naar hoog gras, maar wordt daar gestopt door Green, die je vervolgens meeneemt naar zijn lab, zoals zijn opa dat ook deed. Green en Oak vragen aan jou en je rivaal of om een starter-Pokémon te kiezen en lopen vervolgens mee naar de achterkamer waar je eerste Pokémon zich bevinden. Je kiest er eentje, verlaat de achterkamer, praat met Green en krijgt vervolgens samen met je rivaal van Oak je Pokédex. Je rivaal daagt je uit, maar zijn team zat nog niet in de demo. Hij gebruikt dus de Pokémon van de demotrainers. Als je hem weet te verslaan, verlaat je het lab en krijg je de Pokégear en 6 Pokéballen van je moeder.

Wat vond jij van deze nieuwe informatie over de eerste fases van Pokémon Gold & Silver? Laat het ons weten in de reacties!