Nieuwe Pokémon officieel onthuld!

Na maanden geruchten is het zover de nieuwe Pokémon RPG games zijn onthuld en komen op 16 november!

In de trailer wordt alles van de leaks gedeeld. Zo zien we Kanto in een nieuw licht, de Pokémon Go integratie waarmee je Pokémon kan uitwisselen. Voor het eerst zal Pokémon ook lokale multiplayer inzitten waarmee je samen kan spelen. Hoewel er niet exact is ingegaan op wilde Pokémon tegen komen is het sowieso duidelijk gemaakt dat je deze Pokémon met motion controls zal kunnen vangen. Vooralsnog zijn er alleen Kanto Pokémon bevestigd in het spel, maar we zien onder andere Professor Oak, Team Rocket en Mewtwo als bekende elementen voorbij komen.

Vervolgens zien we de nieuwe interactieve Poké Ball Plus, een accesoire waarmee je in plaats van een Joy-Con Pokémon kan vangen. De bal bevat motion besturing, lichteffecten en speelt geluiden af zoals de Pikachu geluiden in de trailer. Wanneer je na een wandeling je Pokémon terug in de game brengt krijg je verschillende beloningen.

De speciale Pokémon aan het einde van de trailer is bevestigd als een compleet nieuwe Pokémon.

De games komen op 16 november wereldswijd uit evenals de Poké Ball Plus accesoire.

Jorden

Ik ben 21 jaar en sinds de N64 een Nintendo gamer in hart en nieren. Je kan mij bereiken via Twitter, Facebook, Google+, Youtube (https://www.youtube.com/user/MrJordenBakker) en Mail (jorden1506dailynintendo@gmail.com)

16 gedachten over “Nieuwe Pokémon officieel onthuld!

 • 30/05/2018 om 07:23
  Permalink

  Nu ben ik sowieso niet zo’n fan van Pokémon, maar ik denk niet dat dit is wat de fans willen… Alleen een balletje gooien om een Pokémon te vangen? En gevechten alleen in een soort Arena? Ziet er meer uit als een spel voor casual gamers. Maar goed, misschien nog te weinig gezien om echt een oordeel te vellen natuurlijk.

  • 30/05/2018 om 13:45
   Permalink

   Gevechten tegen trainers in de game blijft alleen wilde Pokemon gevechten zijn eruut gehaald. Dit is vooral een brug tussen GO en de core rpg

  • 30/05/2018 om 15:32
   Permalink

   @robertdh Deze game is ook niet bedoeld voor de trouwe fans. Deze game is bedoeld voor alle jonge kinderen + pokemon go spelers die nog nooit een main/core game hebben gespeeld.

   Dit vind ik op zich niet erg. Want nieuwe spelers aantrekken is enorm belangrijk. Hier wordt de community alleen maar groter van.

   Wel hoop ik dat de gen 8 game van 2019 dan wel weer normale wild battles heeft.

   Als deze game een tussendoortje is om nieuwe fans aan te trekken voordat er een traditionele main game komt dan vind ik dit helemaal prima. Is dit daarentegen de nieuwe standaard dan vind ik dat wel erg jammer.

 • 30/05/2018 om 14:44
  Permalink

  Als het ook helemaal zonder mobiel en zonder zelf moeten gooien gespeeld kan worden, dan heb ik wel interesse.

  Er word wel in de trailer vermeld van, speel op je eigen manier, dus hoop ook alleen met de pro controller. Even afwachten op de E3, hopelijk word daar meer weer gegeven.

  • 30/05/2018 om 15:32
   Permalink

   Je kan natuurlijk zonder mobiel spelen, zonder zelf gooien is in elk geval in de handheld modus wel een optie

 • 30/05/2018 om 15:27
  Permalink

  Ik ben voorzichtig optimistisch.

  Om positief te beginnen. De wereld ziet er geweldig uit en het is extreem tof dat alle pokemon weer achter je aan lopen. Ook is het weer leuk om een keer Kanto te bezoeken.

  Ik ben daarentegen niet zo te spreken over het Pokemon Go achtige vangsysteem.
  Ik ben helemaal voor het afschaffen van random encounters en in plaats daarvan de Pokemon echt te zien rondlopen. Het pokemon go vangsysteem vind ik daarentegen 3x niks. De battles zijn veel leuker. Daar moest je daadwerkelijk je tegenstander eerst verzwakken en ook eventueel een statusconditie opleggen.

  Ook is het nu nog onduidelijk of je online kunt vechten en ruilen. Mocht dit niet kunnen dan is dat wel een dealbreaker voor mij.

  Ook is er aangekondigd dat ze het XP systeem gaan versimpelen. Vroeger was het zo dat je, als je een pokemon versloeg, (in een wild battle of trainer battle) XP kreeg. Als een Pokemon genoeg xp heeft, dan ging hij een level omhoog.
  Gamefreak heeft gezegd dat dit systeem niet meer in de game zit. Dus nu vraag ik me af hoe ze dat gaan vervangen.

  Wel hoop ik dat trainer gevechten ten minste je pokemon op de een of ander manier individueel sterker maken. Hiermee bedoel ik dat ik niet wil dat alle pokemons hetzelfde level zijn, of dat ze met een soort cp systeem gaan werken als in Pokemon go.

  Ook hoop ik dat mewtwo gewoon een gevecht is en geen wild battle. In firered/leafgreen moest je eerst je pokemon gaan trainen om een hoog genoeg level te hebben. Vervolgens moest je in een episch gevecht door mewtwo te verzwakken proberen hem te vangen.

  Nu hoef je waarschijnlijk alleen mewtwo tegen te komen en er een pokebal op te gooien. Weg episch gevecht.
  Nu kan ik bij wijze van spreken met een level 1 pidgey naar mewtwo toe en hem vangen.

  Ook ben ik bang dat de game veel te makkelijk wordt door het ontbreken van wild battles.

  TLDR: Ik ben voorzichtig optimistisch. Er zijn goede punten en slechte punten. Wel zijn er nog een groot aantal onzekerheden (zijn er online gevechten?, is het xp systeem niet te erg versimpeld) die gaan bepalen of ik deze game (meteen op launch) ga kopen. Maar dat moet ik afwachten.

  EDIT: Ook hoop ik trouwens dat de game niet te kort gaat zijn. De wilde battles zijn minder en korter, en de johto regio en de sevii islands zijn beide niet aanwezig in de game, wat de game allemaal korter maakt. Ook hoop ik dat shiny pokemon aanwezig zijn, want ik steek altijd veel uren in shiny hunting.

  • 30/05/2018 om 15:53
   Permalink

   Ik denk dat ik zowiezo even wacht met kopen tot na de launch, ik ben het eens met de min-punten van je, vooral het Pokèmon Go-achtige vangsysteem (ik zal het missen om tegen Pokèmon te vechten en ze daarna te vangen) maar ik hoop dat het toch goed wordt.

Geef een reactie