Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Resident Evil 7 Cloud Version biedt geen garantie voor bewaren opgeslagen gegevens

Zowel tijdens als na je abonnement. 

Zowel tijdens als na je abonnement. 

Na de verrassende onthulling van Resident Evil 7 Cloud Version vorige weekend, is de game deze week al op de Japanse eShop gelanceerd. Het bevat echter een belangrijke waarschuwing over het bewaren van opgeslagen gegevens. Resident Evil 7 Cloud Version is geen traditioneel Switch-spel. Je gegevens worden namelijk niet opgeslagen op het systeem zelf. Integendeel, Capcom host de gegevens op zijn eigen interne servers.

Het grote probleem hierbij is dat Capcom geen beloften doet met betrekking tot deze gegevens. Het bedrijf zegt dat nadat een 180-daagse ticket is verlopen, er geen garanties zijn dat je gegevens worden bewaard. Dit is nog enigszins logisch, maar Capcom waarschuwt ook dat hetzelfde geldt tijdens de speelperiode waarvoor je betaalt. Er is technisch geen garantie te bieden dat je opslaggegevens niet verloren gaan, zelfs nadat je hebt betaald en je ticket nog steeds geldig is. Het is waarschijnlijk dat dit niet gebeurt, maar het is nog steeds een beetje zorgelijk.

Resident Evil 7 Cloud Version is momenteel alleen beschikbaar via de Japanse eShop en er zijn geen aankondigingen gedaan voor het westen. De eerste vijftien minuten kunnen gratis worden gespeeld. Daarna moet je voor een 180-daags abonnement betalen. Dit abonnement kost op dit moment 2000 yen, zo’n €15,-.