Stoneshard komt naar de Switch

Opnieuw komt er een spel naar de Switch wat betaald is vanuit een Kickstarter campagne. Dit keer is het de beurt aan Stoneshard. De game is wel pas gepland voor de herfst van 2019. 

Stoneshard is een Role Playing Game (RPG) met een open wereld. Het leuke aan deze open wereld is dat deze iedere keer anders zal zijn. De wereld wordt namelijk ter plekke gegenereerd. Zo is ieder potje dat je speelt net weer wat anders. Mede door deze functie lijkt Stoneshard ook op bijvoorbeeld de Diablo-serie.

Wat dan weer compleet anders is dan bij Diablo is dat de gevechten in dit spel “turn-based” zullen zijn. Het is niet een kwestie van zo snel mogelijk op knoppen drukken maar je zal je aanvallen zorgvuldig moeten plannen. Deze turn-based speelstijl zien we ook terug bij de gevechten in de Pokémon spellen.

Zoals bij veel RPG’s kan je jouw personage steeds sterker maken. Door meer aandacht te besteden aan bepaalde kwaliteiten kan je hem ook nog een stuk persoonlijker maken. Zo kan je er voor kiezen om je vooral te richten op magische aanvallen. Vecht je gevechten liever één op één uit dan moet je zorgen voor een personage met hoge aanvalskracht.

De Kickstarter campagne loopt nog 23 dagen. Op dit moment is er €30.000 opgehaald terwijl het doel ‘slechts’ €25.000 was. Met een donatie van 15 dollar ben je al verzekerd van een exemplaar en alle toekomstige DLC wanneer dit spel verschijnt.

Nog niet helemaal overtuigd? Bekijk hieronder dan de eerste trailer.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

Eén gedachte over “Stoneshard komt naar de Switch

Geef een reactie