[REVIEW] Hyrule Warriors: Definitive Edition

Is drie keer scheepsrecht?

Nintendo brengt ons voor de derde keer Hyrule Warriors. Deze titel verscheen oorspronkelijk op de Wii U, waarna er ook een Nintendo 3DS-versie kwam. Nu brengt Nintendo de titel naar de Nintendo Switch als definitieve editie. Is de game (nogmaals) het spelen waard? Wij hebben de game voor je onder de loep genomen.

Een korte uitleg voor beginners

Voor wie nog niet weet wat hij of zij kan verwachten bij het kopen van Hyrule Warriors: Definitive Edition, eerst nog een korte uitleg. De gameplay leunt sterk op de serie van Dynasty Warriors, dat betekent enorm veel hack and slash-actie. Het afslachten van honderden vijanden achter elkaar is dan ook een groot onderdeel van de game. Telkens weer word je het strijdveld ingegooid om het op te nemen tegen hordes vijanden. Eigenlijk heb je daar slechts enkele knoppen voor nodig die je veelvuldig zult gebruiken; een echte hack and slash game dus.

Hyrule Warriors kent echter wel degelijk meer diepgang dan de gemiddelde Dynasy Warriors-game.
In tegenstelling tot de rechtlijnige gevechten in Dynasty Warriors, vragen de gevechten in Hyrule Warriors ook om tactisch inzicht. Het doel is om zoveel mogelijk forten in te nemen, want meer eigen forten betekent een groter leger. De tegenstander heeft echter hetzelfde doel en zal dit dus ook doen om het jou zo lastig mogelijk te maken.

Dit alles doe je gelukkig wel aan de hand van een verhaal, ook al is deze relatief simpel. De kwade heks Cia voegt verschillende tijdperken van de Zelda-serie samen om Hyrule te veroveren. Dat het verhaal niet al te veel voorstelt is in dit geval niet erg, het functioneert namelijk wel perfect om zo velen karakters uit de serie samen te brengen.

Echt de definitieve editie

De Nintendo Switch-versie is bestempeld als de definitieve editie van Hyrule Warriors. Maar wat houdt dit nu allemaal in? Allereerst is het spel er grafisch flink op vooruit gegaan. Niet alleen loopt alles nu zeer soepel, wat bij de Wii U-versie niet altijd zo was, maar de game draait nu ook in 1080p. Hyrule Warriors kan hierdoor ook nu nog prima met de tijd mee, zeker wanneer je bedenkt hoeveel vijanden er soms tegelijk op het scherm komen. Duidelijk merkbaar is ook dat er nu veel meer vijanden tegelijkertijd op het scherm te zien zijn. In handheldmodus oogt alles net wat minder scherp, maar de game blijft wél stabiel draaien. Helaas ogen sommige teksten net wat klein. Verder is ook de geweldige muziek weer aanwezig, waar verschillende bekende Zelda-nummers op een geweldige manier in de mix langskomen. Een groot genot voor de fans dus!

Ook op het gebied van content mag de Switch-versie zich absoluut de definitieve editie noemen. Het spel bevat echt ongelooflijk veel content. Alle eerder verschenen DLC zit nu bij de game inbegrepen. Voor mij was dit extra leuk daar ik niet alle eerdere extra content heb gespeeld. Je kunt dus aan de slag met de Legend-modus alsmede de extra hoofdstukken en nieuwe Adventure Maps. De downloadbare content van de basis game is goed voor twaalf nieuwe personages, Adventure Maps en onder andere de Boss Rush-modus. Alles bij elkaar opgeteld biedt het spel nu maar liefst 29 speelbare personages. Er is gekozen om al deze content niet allemaal pas later vrij te laten komen. Bijna direct na het begin heb je alle Adventure Maps en 17 speelbare personages tot je beschikking. Wel zo prettig dus voor wanneer je het spel al één of twee keer hebt gespeeld.

Ben je door alle content heen dan zijn er ook nog flink wat uitdagingen in de Challenge-modi die op je wachten én kun je aan de slag met de My Fairy-modus. De laatstgenoemde spelmodus laat je zelf feeën grootbrengen die jou later zullen helpen.

Ook verbeteringen toegevoegd

Naast de grafische upgrade en de enorme hoeveelheid content zijn er ook verbeteringen toegevoegd. Een van de fijnste verbeteringen is het kunnen schakelen tussen actieve personages tijdens het vechten. Ook kun je nu teleporteren naar andere delen in het veld, beide erg fijne toevoegingen welke de gameplay net wat fijner en ook toegankelijker maken. Tot slot mag het overal in handheld-modus spelen van de meest complete en beste versie echt als meerwaarde worden gezien.

Conclusie

Er is absoluut geen twijfel over mogelijk dat Hyrule Warriors: Definitive Edition de beste en meest complete versie is van een op zichzelf al geweldige game. Ook kun je niet om de enorme hoeveelheid content en mooie maar vooral stabiele presentatie heen. Dat neemt niet weg dat wel genoemd moet worden dat er verder weinig ‘echt nieuw’ is toegevoegd aan de game. Niet voor iedereen kan het dan ook de moeite waard zijn de verhaallijnen opnieuw te gaan spelen. Heb je de game nog nooit eerder gespeeld, of niet alle DLC eerder gekocht, dan haal je gegarandeerd een geweldig pakket in huis. Heb je de titel met alle DLC al eerder gekocht, dan is het aan jou of je opnieuw de volle prijs neerlegt voor deze versie.

+ Enorm veel content
+ Grafisch flink op vooruit gegaan
+ Interessante verbeteringen
+ De game voelt nog zeer van deze tijd

– Het blijft wel dezelfde game
– Met name op handheld kan tekst wat klein ogen

Eindcijfer: 8,3

5 gedachten over “[REVIEW] Hyrule Warriors: Definitive Edition

 • 21/05/2018 om 17:26
  Permalink

  Duidelijk review! Ik weet nu eindelijk hoe de game in elkaar zit. 😊 Mocht ik een switch hebben zal dit niet een van mijn eerste spellen worden. Na wat gameplay gekeken te hebben, gebeurt er voor mij te veel op het scherm. Maar dat ligt aan mij 😂.

 • 22/05/2018 om 09:25
  Permalink

  Al die remakes – al die twijfels om ze opnieuw te kopen of niet? Of geld bij te houden voor de ‘echte’ nieuwe games? Keuzes keuzes … 🙂

 • 22/05/2018 om 15:43
  Permalink

  Superblij met mijn aanschaf. Fire Emblem Warriors ging meteen weg toen dit werd aangekondigd. Ik heb nooit alles gedaan toen ik het op de Wii U had. Nu de Ganon challenge gespeeld. Gaaah! net als je denkt dat je eerst overpowered was…

Geef een reactie