[GUIDE] Xenoblade Chronicles 2 Blade Guide

Verzamel de zeldzame Blades. Gotta Catch ‘em all?

Xenoblade Chronicles 2 is de meest succesvolle game in de Xeno-serie. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met de succes van de Switch, maar ook de unieke gameplay en artstijl maken de JRPG-game tot een ijzersterke game. Een van de karakteristieke onderdelen van de game is het bevriend raken met Blades. Een Blade is in principe een wapen, die aan een personage gekoppeld zit. De zeldzame varianten van deze personages zijn uniek en hebben allemaal een eigen persoonlijkheid en vaardigheden. Het verkrijgen van de zeldzame Blades is echter minder eenvoudig.

Core Crystals

Het verkrijgen van Blades vindt plaats door gebruik te maken van een Core Crystal. De blauw gekleurde steentjes zijn in verschillende soorten te verkrijgen: normale, zeldzame en legendarische Core Crystals. Nadat een Core Crystal is geactiveerd wordt een willekeurige Blade geactiveerd. Gamers die Xenoblade Chronicles 2 hebben gespeeld weten dat de normale Blades het vaakst worden geactiveerd. Met een beetje geluk kan je een zeldzame Blade krijgen. Deze zijn sterker en hebben een unieke verschijning, waardoor het leuker is om met deze Blades op pad te gaan.

Door gebruik te maken van een zeldzame of legendarische Core Crystal heb je meer kans om een zeldzame Blade vrij te spelen, maar succes is niet gegarandeerd. Het kan zelfs zo zijn dat je met een normale variant van de blauwe steentjes een unieke Blade krijgt en het tegenovergesteld effect beleefd bij het toepassen van een legendarische Core Crystal.

De Core Crystals zijn te verzamelen door schatkisten te openen, vijanden te verslaan en zijn op verschillende locaties te vinden. Op één locatie in de game kan je binnen een korte tijd normale en zeldzame Core Crystals verzamelen. Zodra je in het verhaal de locatie Anangham, Mor Ardain, hebt bereikt, kan je gebruik maken van de Port Anangham Salvage Point. Voor het gebruik maken van dit Salvage Point kan je het beste gouden cilinders gebruiken, maar de normale volstaat ook. Na het activeren van de Salvage Point krijg je een mini-game die je het best kan laten falen, voor een zo hoog mogelijk resultaat. Nadat Rex weer naar in beeld komt, verschijnen monsters die verslagen kunnen worden. In 80% van de gevallen laten de wezens een Core Crystal achter.

Blades – Driver combo

Hoewel het verkrijgen van Blades al een tijdrovende bezigheid kan zijn, is het ook een opgave om de metgezellen bij de juiste personages, de Drivers als ware, te plaatsen. Niet elke Blade zal optimaal tot zijn recht komen bij bepaalde Drivers. Hierbij kan gedacht worden aan Blades die een helende eigenschap hebben, zoals Boreas. Hoewel Boreas zou functioneren bij Rex, een aanvaller, is het raadzaam om de Blade bij Nia, een heler, te plaatsen. Je kunt het beste regelmatig controleren in hoeverre de combinatie van Blades en Drivers in jouw partij goed tot zijn recht komt.

Doordat Blades willekeurig worden geactiveerd, heb je als speler weinig invloed op de Blade die bij de Driver wordt geplaatst. Toch biedt de game een hulpmiddel aan, namelijk de Overdrive Protocols. Deze zijn uiterst zeldzaam en zijn in de hoofdgame moeizaam te vinden. Indien je de Expansion Pass hebt, krijg je een mooi aantal van de Overdrive Protocol toebedeeld, waardoor het overplaatsen van Blades gemakkelijker is. De Overdrive Protocols die in de hoofdgame te vinden zijn, kun je hier vinden:

 • In een schatkist, vlakbij Sighall in Torigoth (Gormott Province);
 • In een schatkist, vlakbij Mercenary HQ in Garfont Village (Uraya);
 • In een ton, vlakbij Smùide Hot Spring in Alba Cavanich (Empire of Mor Ardain).

Tevens biedt de game per Driver een Overdrive Protocol aan als je zijn of haar Affinity Chart compleet hebt. Hetzelfde geldt ook voor het verwijderen van normale Blades die vier sterren hebben.

Upgraden

Je hebt Blades vrijgespeeld en toegevoegd in je Party, maar wat dan? Naast een hoop Blade-missies die vrijgespeeld worden kan je de metgezellen sterker maken en kunnen unieke vaardigheden verder worden uitgebouwd. Met behulp van de Affinity Chart, zie hieronder, kun je waarnemen hoe je een aanval of andere eigenschap kan upgraden. Dit zal met name later in het spel handig zijn. Denk aan de vuureigenschappen van Pyra waarmee je ontoegankelijke paden vrij kunt maken door boomstammen in brand te zetten.

Een aanrader is om een zo gevarieerd mogelijk gezelschap samen te stellen. Dit is mogelijk op basis van de zeven elementen die de game kent, waaronder vuur, wind en water. Een gevarieerd gezelschap is niet alleen handig voor combinaties tijdens gevechten, maar ook om passages te bewandelen en schatkisten te openen die een beroep doen op unieke vaardigheden.

Overzicht

De zeldzame Blades zijn op verschillende manieren te verkrijgen. Hierbij kan gedacht worden aan opdrachten uitvoeren, Core Crystales gebruiken en het doorlopen van het verhaal. Als je nog een aantal Blades wilt verzamelen om je album vol te krijgen, is het soms onduidelijk hoe je een nieuwe metgezel kan vrijspelen. In het onderstaande overzicht kan je zien hoe je deze vrij kan spelen. Daarbij worden ook de unieke eigenschappen en wapens belicht.

Pyra Attacker Strength 10% Aegis Sword
XC2-element-fire
Verhaal
Mythra Attacker Ether10% Aegis Sword
XC2-element-light
Verhaal
Roc Attacker Dexterity 15% Dual Scythes
XC2-element-wind
Verhaal
Nia Healer HP 15% Twin Rings
XC2-element-water
Verhaal
Dromarch Healer Ether 10% Twin Rings
XC2-element-water
Verhaal
Poppi α Tank Max HP Drill Shield
XC2-element-earth
Verhaal
Poppi QT Tank Agility Mech Arms
XC2-element-fire
Verhaal
Poppi QTπ Tank Strength Variable Saber
XC2-element-ice
Powered-Up Poppi
Brighid Tank Agility 15% Whipswords
XC2-element-fire
Verhaal
Aegaeon Tank Agility 15% Chroma Katana
XC2-element-water
Verhaal
Pandoria Attacker Strength 15% Big Bang Edge
XC2-element-electric
Verhaal
Finch Tank Agility 15% Shield Hammer
XC2-element-wind
Willekeurig
Perceval Tank Agility 10% Chroma Katana
XC2-element-dark
Willekeurig
Floren Healer Ether 10% Bitball
XC2-element-earth
Willekeurig
Dagas Attacker Strength 5% Greataxe
XC2-element-fire
Willekeurig
Azami Attacker Ether 15% Ether Cannon
XC2-element-dark
Willekeurig
Nim Healer Dexterity 10% Knuckle Claws
XC2-element-earth
Willekeurig
Electra Tank Max HP 15% Shield Hammer
XC2-element-electric
Willekeurig
Perun Attacker Dexterity 10% Megalance
XC2-element-ice
Willekeurig
Adenine Healer Dexterity 15% Knuckle Claws
XC2-element-wind
Willekeurig
Newt Tank Max HP 20% Chroma Katana
XC2-element-fire
Willekeurig
Gorg Attacker Max HP 15% Greataxe
XC2-element-water
Willekeurig
Kora Healer Ether 10% Knuckle Claws
XC2-element-electric
Willekeurig
Vess Healer Max HP 10% Bitball
XC2-element-electric
Tranquility
Boreas Healer Max HP 15% Bitball
XC2-element-wind
Willekeurig
Vale Attacker Ether 15% Megalance
XC2-element-dark
Willekeurig
Wulfric Attacker Strength 15% Megalance
XC2-element-earth
Beastly Core Crystal
Herald Attacker Strength 15% Ether Cannon
XC2-element-electric
Sealed Core Crystal
Godfrey Tank Max HP 15% Shield Hammer
XC2-element-ice
Willekeurig
Zenobia Attacker Strength 15% Greataxe
XC2-element-wind
Willekeurig
Praxis Attacker Dexterity 10% Megalance
XC2-element-water
Crystal Clear
Theory Tank Agility 15% Chroma Katana
XC2-element-ice
Blade-Sharp Memory
Sheba Attacker Ether 15% Ether Cannon
XC2-element-water
Inherited Core Crystal
Agate Attacker Dexterity 10% Greataxe
XC2-element-earth
Willekeurig
Kasandra Tank Max HP 15% Shield Hammer
XC2-element-dark
Lucky Core Crystal
Dahlia Healer Dexterity 10% Bitball
XC2-element-ice
Willekeurig
Ursula Healer Agility 10% Knuckle Claws
XC2-element-ice
Willekeurig
KOS-MOS Attacker Ether 20% Ether Cannon
XC2-element-light
Willekeurig
Akhos Healer ? Calamity Scythe
XC2-element-electric
DLC, New Game Plus
Patroka Attacker ? Cobra Bardiche
XC2-element-earth
DLC, New Game Plus
Mikhail Tank ? Infinity Fans
XC2-element-dark
DLC, New Game Plus
Sever Tank Strength 15% Sword Tonfa
XC2-element-wind
DLC, New Game Plus
Obrona Attacker Agility 20% Brilliant Twinblades
XC2-element-electric
DLC, New Game Plus
Perdido Attacker Strength 10% Decimation Cannon
XC2-element-fire
DLC, New Game Plus
Cressidus Tank Max HP 20% Rockrending Gauntlets
XC2-element-earth
DLC, New Game Plus
Poppibuster Tank Agility 15% Shield Hammer
XC2-element-light
DLC, Shiny New Power
T-elos Attacker Strength 15% Greataxe
XC2-element-dark
DLC, Willekeurig

In sommige gevallen kun je een Core Crystal vinden of kopen, waarmee je direct een metgezel vrij speelt. Denk hierbij aan de Beastly Core Crystal waarmee je Wulfric ontwaakt.

Met de komst van versie 1.3.0 kan je Blades vrijspelen in New Game Plus. Het gaat om Blades en Drivers die tijdens het verhaal voor Torna uitkomen. De meesten zijn te verkrijgen door gebruik te maken van een Core Crystal. In geval van Mikhail zal je een andere weg moeten bewandelen. Tegen het einde van het verhaal zal je Mikhail in-game moeten zoeken en met hem praten. Vanaf dat moment zal hij zich scharen tussen jouw andere Blades. In de toekomst zal met behulp van DLC meer Blades toegevoegd gaan worden. Zodra dat plaats vindt, zal je dat lezen bij Daily Nintendo.

Heb je iets aan deze guide gehad? Laat het ons weten in de onderstaande berichtensectie!

Vincent

Ik ben 29 jaar en jarenlang een liefhebber van Nintendo. Dit komt voort uit het leveren van unieke games en consoles waarbij plezier en beleving bovenaan staan. Series als The Legend of Zelda, Metroid, Pikmin en Animal Crossing staan hoog in mijn lijstje.

Eén gedachte over “[GUIDE] Xenoblade Chronicles 2 Blade Guide

 • 15/05/2018 om 23:43
  Permalink

  “aint nobody got time for that”

  Op een gegeven moment (20% voor het einde) had ik wel een paar blades die ik wou maximaliseren door alle affinity dingen te unlocken, maar daar op een moment ook mee opgehouden (toch wel 80% unlocked bij vele) omdat het te lang en saai was.
  Helpt ook niet dat je eigenlijk via internet locaties moet opzoeken wil je er vaart inhouden.
  vandaar mijn eerste quote

Geef een reactie