[REVIEW] Force Glass voor de Nintendo Switch

Een screen protector met levenslange garantie?

Iedereen is zuinig op zijn spullen, toch? Je wilt niet dat er iets kapot gaat. Het scherm is vaak een ding dat al snel als eerst kapot gaat wanneer jij jouw Nintendo Switch laat vallen. Veel mensen kiezen er daarom voor om gebruik te gaan maken van een screen protector, hierdoor komen er dan geen krassen op het scherm en zal het dock het scherm niet beschadigen. Er liggen al veel verschillende types van dit soort bescherming in de winkels en nu is daar ook Force Glass, een product van Big Ben Interactive, aan toegevoegd. Wij kregen de kans om het product eens goed voor jullie te testen.

De screen protector komt in een mooi en stevig ijzeren verpakking en bevat alle benodigdheden die je nodig bent om de protector aan te brengen.
Er wordt een duidelijke uitleg gegeven in 6 talen over hoe je de screenprotector aan moet brengen, ook in het Nederlands. Zelf merk ik dat het vaak best een uitdaging is om de screen protector recht aan te brengen, daar brengt ook de Force Glass geen verandering in. Het is nog steeds best een uitdaging om de protector recht aan te brengen. Dat is het product zelf echter niet te verwijden, het aanbrengen ervan is ten slotte gewoon een ‘rot klusje’.

Wat de Force Glass naar mijn mening onderscheid van de andere screen protectoren die nu te koop zijn voor de Nintendo Switch, is de levenslange garantie die je bij het product krijgt. De voorwaarde is wel dat jij je binnen 30 dagen na aankoop registreert op de website van Force Glass met de code op de achterkant van de verpakking. Wanneer dan je screen protector kapot gaat, kun je maximaal 1 keer per jaar in ruil voor de kapotte een nieuwe ontvangen.

Voor mij zijn een paar punten belangrijk bij de aanschaf van een screen protector: het moet stevig zijn, de helderheid van het scherm niet aantasten en niet snel vies worden door bijvoorbeeld vettige vingers. In hoeverre voldoet de Force Glass voor de Nintendo Switch aan deze eisen? Hierop scoort het product erg goed, naar mijn mening voldoet de Force Glass aan al deze punten. Het product beschikt over een hardheid van 9H+ wat over het algemeen als vrij sterk wordt bestempeld. Bij games als Splatoon 2 zie ik vrijwel geen verschil en de heldere kleuren spatten nog steeds van het scherm. Ook heb je niet veel last van vette vingers op het scherm.

Conlusie

De Force Glass is een prima product en doet wat het moet doen. Het wordt verkocht bij de meeste winkels voor een prijs van net geen 20 euro en is hiermee net iets duurder dan de meeste screen protectoren. Echter krijg je bij de Force Glass wel levenslange garantie en naar mijn mening is dat een handig extraatje. Ben je opzoek naar een prima product dat het scherm van jouw Nintendo Switch moet beschermen? Dan is de Force Glass een goede screen protector voor een goede prijs.

Jordy Blanken

Al op een vrij jonge leeftijd kwam ik via mijn neef in aanraking met Nintendo via de Wii en de Nintendo DS. Ik was direct erg geïnteresseerd in het merk en deze interesse is in de afgelopen jaren alleen maar sterker geworden.

4 gedachten over “[REVIEW] Force Glass voor de Nintendo Switch

 • 13/05/2018 om 18:09
  Permalink

  Is wel wat aan de prijzige kant, maar als je normaal met je spullen omgaat heb je er maar 1 nodig en dan mag dat best wel wat van kwaliteit zijn.

 • 13/05/2018 om 18:58
  Permalink

  Toch vind ik 20 euro echt niet veel! Als je gaat kijken naar de kwaliteit van de screenprotector. En stel hij gaat kapot krijg je (1x per jaar) een nieuwe. Mocht je 4 jaar met je Switch doen (en elk jaar breekt de screenprotector) ben je maar 5 euro per jaar kwijt. Ik denk dat dit een hele goede deal is!

 • 13/05/2018 om 20:32
  Permalink

  20 euro is wel erg veel voor een stukje glas. Ik haal liever een goedkopere glazen screenprotector. Levenslange garantie heb je toch niet nodig als je goed met je Switch omgaat.

Geef een reactie