Alwa’s Awakening komt naar de Switch

Deze zomer krijgt de Switch de platformer Alwa’s Awaking in de eShop.

Alwa’s Awakening, eenΒ 8-bit platformer, is onderweg naar de Switch. Dit heeft ontwikkelaar Elden Pixels bekend gemaakt in een stream vandaag. De game die nog maar net uit is op Steam is al bijna klaar met het porting proces, maar er is nog geen datum vastgezet omdat de ontwikkelaar nog door het goedkeuringsproces moet van Nintendo.

Alwa’s Awakening volgt het verhaal van Zoe, een heldin die vanaf een andere wereld is gekomen om vrede te brengen in het land Alwa. Met alleen een staf wordt ze wakker in het onbekende land. Hier moet ze met behulp van haar staf verschillende kerkers doorkruisen om zo de inwoners van Alwa te helpen. Dit alles in een klassieke NES-stijl met 8-bit pixelart, 8-bit soundtrack en weinig hints over waar je heen moet net zoals in games als de eerste Zelda. Bekijk hieronder de Steam launch trailer:

Jorden

22 jarige Nintendo nerd en Games&Interactie student aan de UU. Twitter: Jorden1506 YouTube: http://www.youtube.com/c/WePlayGames

Geef een reactie