Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Content XC2 Expansion Pass gelekt?

Met dank aan dataminers weten we wat de toekomst voor Xenoblade Chronicles 2 gaat brengen.

Met dank aan dataminers weten we wat de toekomst voor Xenoblade Chronicles 2 gaat brengen.

Vorig jaar werd voor de JPRG-titel een Expansion Pass aangekondigd waarmee de game gedurende het jaar wordt voorzien van nieuwe content. Dit verschilt van het verkrijgen van items tot aan het beleven van een nieuw verhaal. Inmiddels lijkt de vooralsnog onbekende content gelekt te zijn, doordat dataminers in de gegevens van Xenoblade Chronicles 2 dook. En dat levert interessante nieuwtjes op.

Voor wie het spel niet heeft gespeeld heeft en/of niet op de hoogte wil zijn van de nieuwtjes kunnen beter een ander artikel lezen. In ieder geval lijkt het verhaal van de Expansion Pass terug te gaan naar de Aegis War. Een tijdsperiode waar het spel regelmatig naar refereert. Opvallend is dat tijdens het beleven van de Aegis War een aantal dingen wijzigen. Zo zal het Blade-concept achterwege blijven, maar kan je spelen met personages als Addam, Mythra, Brighid, Lora en meer. Het upgraden van wapens zal niet mogelijk zijn, maar elk personage heeft zeven Arts. Waarschijnlijk speel je beloningen vrij na het afronden van het verhaal, waardoor Jin, Haze en Malos speelbaar zijn. Dataminers bevestigen dat The Conduit daadwerkelijk Zohar is, maar dit kan eveneens een referentie zijn vanwege de vorm.

Naast het verhaal wisten dataminers de aankomende Blades te delen. En dat zijn niet de minste. Hoewel het pas bevestigd is zodra Nintendo het heeft aangekondigd, lijken de komende Blades terug te grijpen naar het origineel. Shulk en Fiora lijken een opwachting te maken in Xenoblade Chronicles 2. De eerst genoemde zal worden gebracht met de Monado.

Het moet nog blijken dat het bovenstaande daadwerkelijk realiteit gaat worden, maar het ziet er veelbelovend uit. Voor wie de Expansion Pass nog niet heeft aangeschaft, kan bij twijfel de review nalezen, welke regelmatig wordt voorzien van een update.