Zo zou The Legend of Zelda: Breath of the Wild er op de Game Boy Color uitzien

The Legend of Zelda: Breath of the Wild was een enorme vernieuwing toen deze vorig jaar verscheen. Hoe had dit spel eruit gezien als het 15 jaar eerder was uitgekomen? Een aantal fans gingen aan de slag met dit idee. In onderstaande video is te zien hoe Breath of the Wild eruit zou zien op de Game Boy Color. 

Hoewel we tegenwoordig beschikken over grote 4K schermen moesten we het in de tijd van de Game Boy Color toch met wat minder doen. Het scherm van de Game Boy Color was slechts 160 pixels breed en 144 pixels hoog. Ook konden er maximaal 56 verschillende kleuren tegelijk op het scherm worden weergegeven. Deze omzetting is ontzettend goed gedaan voor de fans.

De muziek daarentegen is niet geheel in lijn met wat we gewend waren van de Game Boy Color. Mensen die vroeger deze handheld hadden zullen weten dat er niet dit soort geluid uit kwam. Vaak moest je het doen met schelle tonen en vervelende piepjes.

Toch geeft onderstaande video een mooie impressie hoe we 15 jaar geleden al van dit spel hadden kunnen genieten. Heb jij vroeger ook een Game Boy Color gehad? Mis je deze stijl van games? Laat het ons weten in de reacties!

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

5 gedachten over “Zo zou The Legend of Zelda: Breath of the Wild er op de Game Boy Color uitzien

Geef een reactie