Nieuwe aankondigingen over Nintendo Switch Online

Alles wat je moet weten over Nintendo’s onlinedienst.

Nintendo heeft, zoals beloofd, vannacht een en ander aangekondigd over de aankomende release van Nintendo Switch Online. Deze betaalde onlinedienst maakt het mogelijk voor spelers om games samen online te kunnen spelen. Op dit moment is online-gaming nog gratis op de Switch als onderdeel van de proefperiode, die eigenlijk vorig jaar al gestopt zou zijn.

In Nintendo’s eigen woorden is de aankomende Nintendo Switch Online-service is een betaalbare, veelzijdige dienst waarmee gebruikers online kunnen spelen in Nintendo Switch-spellen, toegang hebben tot klassieke NES-games met extra online functionaliteit, back-up gegevens kunnen opslaan voor de meeste games en extra functies voor de Nintendo Switch Online smartphone-app verkrijgen die de online-ervaring verbetert.

Nintendo onthulde meer informatie over de inhoud van Nintendo Switch Online, inclusief prijzen, back-ups van opgeslagen gegevens in de cloud en extra informatie over de klassieke NES-games die abonnees kunnen spelen. Er zijn vier verschillende abonnementen beschikbaar:

 • Eén maand: €3,99
 • Drie maanden: €7,99
 • Twaalf maanden: €19,99
 • Gezinslidmaatschap: €34,99

Met een gezinslidmaatschap kunnen maximaal acht Nintendo-accounthouders gebruik maken van de Nintendo Switch Online-service, zelfs op verschillende systemen. Hierdoor is deze optie het voordeligst als je het deelt met meerdere personen. Een gezinslidmaatschap duurt altijd twaalf maanden.

Nintendo Switch Online-abonnees krijgen met hun account toegang tot ‘NES – Nintendo Switch Online’, een verzameling klassieke NES-spellen. De collectie bevat in eerste instantie 20 games, maar er zullen regelmatige meer titels toegevoegd worden. Bij de lancering zullen eerder aangekondigde games zoals Balloon Fight, Dr. Mario en Super Mario Bros. 3 worden vergezeld door Donkey Kong, Ice Climber, The Legend of Zelda, Mario Bros., Soccer, Super Mario Bros. en Tennis. In de toekomst zullen de overige tien lanceringsspellen worden aangekondigd.

Nintendo belooft ook dat spelers de klassieke NES-spellen online kunnen spelen. Afhankelijk van het spel kunnen spelers deelnemen aan online multiplayer, zowel tegen elkaar, in co-op, als om de beurt spelen. Vrienden kunnen ook kijken hoe andere online games voor één speler spelen, waarbij het mogelijk is om ‘de controller te passeren’ naar de kijkende speler. Elk klassiek NES-spel ondersteunt voicechat via de Nintendo Switch Online-smartphone-app. Het is daarnaast ook mogelijk om deze spellen offline te spelen.

De laatste grote toevoeging is het opslaan van gegevens in een cloud back-up. Door Nintendo Switch Online te gebruiken, wordt een back-up van Nintendo Switch-gegevens voor de meeste Nintendo Switch-games online opgeslagen waar spelers makkelijk bij kunnen. Dit is ideaal voor mensen die hun gegevens willen ophalen als ze een Nintendo Switch-systeem verliezen, verbreken of kopen.

Nintendo Switch Online zal in september van dit jaar verschijnen. Vanaf dan is het niet meer mogelijk om games als Splatoon 2, Mario Kart 8 Deluxe, ARMS, Mario Tennis Aces en Sushi Striker: The Way of Sushido gratis online te spelen.

Ruben

Ik ben 22 jaar en van jongs af aan al een groot fan van Nintendo en hun games. Het is moeilijk om tussen de geweldige series favorieten te kiezen, maar de Mario-games hebben sinds jongs af aan een speciale plek in mijn hart.

4 gedachten over “Nieuwe aankondigingen over Nintendo Switch Online

 • 08/05/2018 om 11:57
  Permalink

  Ik ben zeer teleurgesteld. Ik had gehoopt dat ze eindelijk die app weg zouden doen, en in plaats daarvan gewoon voicechat via het systeem zelf mogelijk zouden maken. Ik wil niet vastzitten aan een mobiele app. Discord is overigens superieur aan Switch online app dus waarom zou ik dat dan niet gebruiken?

  Daarnaast had ik ook wel wat meer verwacht, zoals het kunnen versturen van berichten naar mensen op mijn vriendenlijst.

  De service is 2 keer uitgesteld (bijna een jaar!), maar afgezien van cloudsaves is er helemaal niets veranderd. Dit is allemaal al info die we een jaar geleden ook al wisten, dus ik snap nu eigenlijk niet waar die delay voor nodig was.

 • 08/05/2018 om 15:10
  Permalink

  Wat pokemontrainerred zegt. Erg teleurgesteld en niet echt het geld waard. Cloud saves zijn welkom, maar het is dan ook 2018 Nintendo… Niet prijzenswaardig dit.

Geef een reactie