Geen plannen voor Virtual Console op Switch

Nintendo laat de geliefde functie op dit moment nog niet terugkeren.

Vandaag heeft Nintendo een en ander aangekondigd over de aankomende Nintendo Switch Online-dienst. Een onderdeel van de betaalde service is een selectie NES-spellen met toegevoegde online functionaliteit. Twintig klassieke games zullen beschikbaar zijn bij de lancering, waarna er later meer toegevoegd zullen worden. Op de Wii, Wii U en 3DS konden ook klassieke games gespeeld worden via de Virtual Console, met als grote verschil dat hier elke game apart aangeschaft moest worden.

Het lijkt er steeds meer op dat een Virtual Console zoals we die op de vorige consoles en handhelds van Nintendo hadden, steeds onwaarschijnlijker wordt. Om meer duidelijkheid te krijgen heeft Kotaku via e-mail een antwoord gekregen op de vraag of de Switch ook een Virtual Console-service gaat krijgen. Een woordvoerder van Nintendo zei het volgende:

“Er zijn momenteel geen plannen om klassieke games samen te brengen onder de koepel van de Virtual Console zoals op andere Nintendo-systemen is gedaan.”

Kotaku vroeg tevens of de Nintendo Switch Online-service zich naast de NES ook gaat richten op andere klassieke consoles, maar Nintendo gaf aan “over dit onderwerp niks te melden te hebben”.

Voor veel mensen zal dit een enorme tegenvaller zijn, omdat de Virtual Console een van de meest populaire services op de vorige generatie consoles en handhelds was. Het is nog altijd mogelijk dat Nintendo via zijn nieuwe onlinedienst naast NES-games ook titels van bijvoorbeeld de SNES en Nintendo 64 zal uitgeven, maar het blijft voor nu tasten in het duister.

Bron

 

Ruben

Ik ben 23 jaar en van jongs af aan al een groot fan van gaming, met een voorliefde voor Nintendo. Er zijn maar weinig gameseries van Nintendo die ik niet gespeeld heb. Vroeger was ik een en al platform/adventure-games, nu heb ik een lichte voorkeur voor RPG's.

11 gedachten over “Geen plannen voor Virtual Console op Switch

Geef een reactie