Henry the Hamster Handler komt naar de Switch

Henry the Hamster Handler verscheen begin vorig jaar op het game platform Steam. Dat spel draaide volledig om Virtual Reality. Uit de eerste beelden van de Nintendo Switch-versie lijkt dat te zijn verdwenen. 

Henry the Hamster Handler is een vreemd soort puzzelspel. Je doel is om zo veel mogelijk hamsters in leven te houden. Dit doe je niet door ze goed te verzorgen en iedere dag water te geven zoals bij bijvoorbeeld Nintendogs. Nee, in Henry the Hamster Handler moet je de hamsters redden van verschillende martelwerktuigen.

Dodelijke stekels, dichtklappende platformen, alles verwoestende rollers. Je komt het allemaal tegen in Henry the Hamster Handler. Hoe je deze obstakels precies moet gaan ontwijken is nog wat onduidelijk. In de VR-game werd veel gebruikt van hendels en schakelaars die je om moest zetten maar op de eerste screenshots van dit spel zien we deze niet terug. Wel hebben alle gekleurde blokken een eigen logo. Deze logo’s komen overeen met de logo’s op de toetsen van de Joy-Con. Het lijkt waarschijnlijk dat ieder blok bestuurd wordt met een bepaalde knop op deze controller.

Benieuwd naar dit spel? Bekijk dan de eerste screenshots hieronder. Zodra we meer informatie of een trailer hebben zullen we deze ook op Daily Nintendo publiceren.

update!

Sinds de oorspronkelijke verschijningsdatum van dit artikel is er nieuwe informatie opgedoken over Henry the Hamster Handler. Dit spel zal naast de puzzellevels ook verschillende minigames bevatten. Zo kan je “Whack-a-Hamster” waarbij je zoveel mogelijk hamsters een kopje kleiner moet slaan. In de minigame “Hamster Hunt” zoek je de verstopte hamsters en schiet je deze af. Tenslotte is er nog “Hammy Says”, dit spel klinkt wat vriendelijker maar is net zo wreed. Maak je in dit spel een klein foutje dan zullen je hamsters verpletterd worden.

Zoals je ziet is Henry the Hamster Handler niet het meest diervriendelijke spel. Wel staat het garant voor uren aan speelplezier!

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

Eén gedachte over “Henry the Hamster Handler komt naar de Switch

Geef een reactie