Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Switch Pro Controller nu te gebruiken op Steam

Speel jij regelmatig games op de pc? Gebruik dan nu de Switch Pro Controller!

Voor pc-gamers is Steam hét platform. Bijna alle spellen komen er op uit en ook de meeste controllers worden ondersteund. Vanaf vandaag kan je ook de Nintendo Switch Pro Controller gebruiken in Steam.

Steam zelf is enthousiast over de Switch Pro Controller. Ze noemen de D-pad uitermate geschikt voor vechtspellen en ook de accurate bewegingsbesturing is een groot pluspunt. Wil je gebruik maken van de Pro Controller in Steam, dan zal je nog wel even deel moeten nemen aan de Steam Beta. Hoe dat gaat lees je in onderstaand stappenplan.

Stap 1: Meld je aan voor de Steam Beta

Lid worden van de Steam Beta is redelijk eenvoudig. Start Steam op en ga naar de Settings pagina. Ga naar het tabblad “Account” en zoek het kopje “Beta Participation”. Klik bij dat kopje op change en in het keuze menu wat dan verschijnt kies je voor “Steam Beat Update”. Klik daarna op “Ok” en herstart Steam.

Stap 2: Selecteer de Switch Pro Controller in het controller menu

Ben je eenmaal lid van het Beta programma dan is het tijd voor de volgende stap. Ga naar de controller opties en selecteer daar de “Switch Pro Controller”. Door deze optie in te schakelen kunnen games automatisch geoptimaliseerd worden voor de Pro Controller.

Stap 3: Koppel de Switch Pro Controller

Om je controller te verbinden zal je via Bluetooth een connectie moeten maken. In Steam krijg je dan een pop-up waarin je deze controller kan registreren. Na het registreren is het verstandig om hem even te kalibreren. Op die manier werkt de bewegingsbesturing het beste. Kalibreren kan gemakkelijk door op de “Calibrate” optie te klikken onder “Detected Controllers”.

Stap 4: Maak of download een controller schema

Is alles geregistreerd en gekalibreerd. Dan moet je alleen nog maar een lay-out voor de controller vinden. Je kan deze downloaden of helemaal zelf instellen. Wil je een standaard lay-out downloaden druk dan op “x”. Op die manier kan je door alle mogelijke opties bladeren en zelf kiezen wat het beste bij je past. Ben je tevreden? Klik op “b” om je huidige instelling op te slaan.

Stap 5: Ga aan de slag

Als het goed is ben je nu helemaal klaar om te gaan. Start je spel op via Steam en geniet van je Switch Pro Controller. Toch niet helemaal tevreden met de configuratie? Druk dan op de home knop om nog snel wat aanpassingen te doen aan de controller lay-out. Veel game plezier!