Nintendo heeft nieuwe blockbuster voor mobiel in de planning

De nieuwe president van Nintendo wil de mobiele markt van Nintendo aanzienlijk vergroten met één nieuwe blockbuster. 

Aan het einde van juni zal Nintendo een grote structurele shake-up krijgen, dit is omdat Tatsumi Kimishima af zal treden als president van het bedrijf en Shuntaro Furukawa hem op zal volgen.

In een recent interview met de Japanse krant Nikkei heeft Furukawa zijn plannen voor het bedrijf besproken, van het uitbreiden naar meer landen in het Midden-Oosten en Zuid Oost Azië, naar het aanwijzen van een kleiner comité van vijf bestuursleden voor het beslissen van toekomstige ideeën van producten. Een van de meest opvallende bespreekpunten is Furukawa’s plan voor de smartdevice gaming sector.

Voor het volgende fiscale jaar zal de nieuwe president van Nintendo proberen om de omzet van de mobiele markt te laten groeien naar 100 biljoen Yen. Ter vergelijking, het laatste fiscale jaar genereerde 40% van die omzet. Zal dit Nintendo lukken? Furukawa vertrouwt op één blockbuster om de gewenste omzet naar binnen te halen.

We kunnen voor nu alleen speculeren of deze blockbuster Mario Kart Tour, Lost Dragalia of iets heel nieuws is. We zullen jullie zeker op de hoogte houden.

Joey

Heyhey! Ik ben een 20-jarige jongen genaamd Joey. Ik ben heel creatief ingesteld, hou van tekeningen en volg een studie voor ICT Programmeren aan het hbo. Naast het schrijven bij Daily Nintendo sta ik ook nog bekend als PandyBearArt (www.instagram.com/PandyBearArt). Verder hou ik van gamen, anime en het horror-genre. Hoe darker hoe beter!.

2 gedachten over “Nintendo heeft nieuwe blockbuster voor mobiel in de planning

Geef een reactie