Nintendo maakt programma E3 bekend

In juni gaat de E3 weer van start. dit jaarlijkse evenement staat gepland van 12 tot en met 14 juni. Ook Nintendo is van de partij. Lees hier wat je van Nintendo kan verwachten in deze periode. 

Al enkele jaren pakt Nintendo de E3 wat anders aan dan de andere grote partijen. In plaats van een live persconferentie laat Nintendo een vooraf opgenomen Nintendo Direct zien. Dit jaar is dat niet anders en staat er ook weer een Direct gepland. De Direct van dit jaar staat gepland voor dinsdag 12 juni. De Direct zal zich richten op spellen die nog in 2018 uit gaan komen. Of daarmee bedoeld wordt dat er helemaal geen spellen voor na 2018 getoond zullen worden is nog niet bekend.

Naast de Direct heeft Nintendo ook de traditie om verschillende Treehouse evenementen te organiseren. In deze videopresentaties laten medewerkers van Nintendo de zojuist aangekondigde spellen zien en vertellen ze er wat meer over. Ook de Treehouse evenementen zullen dit jaar weer terugkomen.

Bezoekers van de E3 kunnen daarnaast naar de stand van Nintendo toe, daar zullen games als Super Smash Bros meteen speelbaar zijn. Ook spellen van andere uitgevers kun je op de Nintendo stand spelen.

Op een andere locatie zal tijdens de E3 ook het Splatoon 2 wereld kampioenschap gespeeld worden. Ook dit zal uitgezonden worden via de kanalen van Nintendo. Aansluitend aan het Splatoon 2 kampioenschap is er een Super Smash Bros toernooi.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

5 gedachten over “Nintendo maakt programma E3 bekend

  • 27/04/2018 om 19:50
    Permalink

    IK BEN ECHT BENIEUWD, SPANNEND, dit is waar ik op hoop: een Super Princess Peach remake of sequel voor de 3DS, Yoshi voor de Nintendo Switch (het spel waar niet meer over is gepraat volgens mij al niet sinds eind vorig jaar of ZELFS E3 2017), Mario en Luigi: Partners In Time remake voor de 3DS natuurlijk (ook al hebben we nog net de reveal voor de Bowser’s Inside Story remake gekregen maar die komt pas in 2019, ik wil daar echt zo graag een remake van meer dan van Bowser’s Inside Story ), meer Dream Friends content voor Kirby Star Allies, een nieuwe Kirby game?! Of een remake van een oud spel (het liefts Squeak Squad) een nieuw Wario Land spel voor de Switch of 3DS PLEASE, een nieuwe New Super Mario Bros. game voor de 3DS of Switch, ik weet op dit moment niet echt meer iets.

Geef een reactie