Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Lees hier hoe Nintendo de komende E3 in gaat delen.

In juni gaat de E3 weer van start. dit jaarlijkse evenement staat gepland van 12 tot en met 14 juni. Ook Nintendo is van de partij. Lees hier wat je van Nintendo kan verwachten in deze periode. 

Al enkele jaren pakt Nintendo de E3 wat anders aan dan de andere grote partijen. In plaats van een live persconferentie laat Nintendo een vooraf opgenomen Nintendo Direct zien. Dit jaar is dat niet anders en staat er ook weer een Direct gepland. De Direct van dit jaar staat gepland voor dinsdag 12 juni. De Direct zal zich richten op spellen die nog in 2018 uit gaan komen. Of daarmee bedoeld wordt dat er helemaal geen spellen voor na 2018 getoond zullen worden is nog niet bekend.

Naast de Direct heeft Nintendo ook de traditie om verschillende Treehouse evenementen te organiseren. In deze videopresentaties laten medewerkers van Nintendo de zojuist aangekondigde spellen zien en vertellen ze er wat meer over. Ook de Treehouse evenementen zullen dit jaar weer terugkomen.

Bezoekers van de E3 kunnen daarnaast naar de stand van Nintendo toe, daar zullen games als Super Smash Bros meteen speelbaar zijn. Ook spellen van andere uitgevers kun je op de Nintendo stand spelen.

Op een andere locatie zal tijdens de E3 ook het Splatoon 2 wereld kampioenschap gespeeld worden. Ook dit zal uitgezonden worden via de kanalen van Nintendo. Aansluitend aan het Splatoon 2 kampioenschap is er een Super Smash Bros toernooi.