Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

De indies doen het goed op de Switch

Tijdens de investeerder bijeenkomst maakte Nintendo cijfers bekend over verschillende indietitels.

Dat Nintendo blij is met de indie ontwikkelaars blijkt wel uit de verschillende Nindies Showcases die we gehad hebben. Nu de cijfers van deze spellen bekend zijn blijkt wel waarom Nintendo daar zo blij mee is!

Aan het einde van de maand maart waren er meer dan 600 titels beschikbaar in de Nintendo eShop. Een groot deel van deze titels gemaakt door indie ontwikkelaars. Dat wil zeggen dat het ontwikkelaars zijn die niet gesponsord worden door grote bedrijven en daardoor zelf de keuzes kunnen maken over wat ze met hun spel willen. Op de Nintendo 3DS waren er na eenzelfde periode van iets meer dan een jaar pas 60 titels beschikbaar. Op de Nintendo Switch gaat het dus tien keer zo hard!

Nintendo heeft nog een aantal spellen extra uitgelicht, dit omdat ze een bijzondere prestatie behaald hadden. Stardew Valley was een van deze spellen met zo’n succesverhaal. Dit spel wist namelijk sinds de release in oktober al één miljoen keer over de digitale toonbank te gaan. Ook Rocket League doet het erg goed, zo goed zelfs dat er sinds kort ook een fysieke versie van dit spel uit is gekomen. Als laatste noemde Nintendo Overcooked. Dit spel wist een half miljoen keer te verkopen.

Bijzonder aan de drie bovenstaande titels is het feit dat ze alle drie eerder al op andere systemen verscheen.  Gebruikers zien dus wel het voordeel in van het mobiele aspect van de Nintendo Switch. Heb jij een van deze drie indies al gespeeld? Laat het ons weten in de reacties.