Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

3DS krijgt ook na 2019 nog ondersteuning

Nintendo maakte bekend de 3DS tot "2019 and beyond" te zullen ondersteunen.

Gisteren publiceerde Nintendo zijn jaarcijfers. Om deze cijfers wat meer uit te leggen was er voor investeerders daarna een bijeenkomst. Daarin werd onder andere verteld dat de 3DS nog tot na 2019 ondersteund zal blijven worden.

Wanneer er een nieuwe console of een nieuwe handheld op de markt komt wordt het oude model vaak snel vergeten. Dit was goed te zijn bij de komst van de Nintendo DS. Deze was in de markt gezet als een derde pilaar naast de GameCube en GameBoy Advance (GBA). Toch bleek dat niet te werken en de GBA verdween al snel op de achtergrond.

Met de komst van de Switch was het duidelijk dat deze de WiiU op zou volgen. Dat er voor dit systeem geen/weinig games uit zullen komen zal dan ook niemand verbazen. De twijfel bestond echter dat deze hybride console ook de 3DS zou kunnen vervangen vanwege het mobiele aspect van de Switch. Nintendo heeft nu gezegd dat de 3DS zeker tot in 2019 maar ook nog daarna zal worden ondersteund.

Het komende jaar staan er nog verschillende titels op het programma, zo komt Sushi Striker naar de 3DS, maakt Captain Toad de overstap naar deze handheld en ook Wario krijgt een eigen game. Een port van Luigi’s Mansion wordt ook nog dit jaar verwacht. Voor 2019 hebben we tot nu toe één titel gekregen: Mario & Luigi: Bowsers Inside Story. Welke titels er verder nog zullen verschijnen is nog niet bekend.

Voorlopig is er dus nog genoeg te doen voor 3DS bezitters. Naar welke spellen kijk jij nog uit? Laat het ons weten in de reacties.