Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Super Mario Odyssey best verkochte Switch spel tot nu toe

Super Mario Odyssey is het eerste spel voor de Nintendo Switch die de grens van 10 miljoen bereikt heeft.

Nog meer nieuws over de kwartaalcijfers van Nintendo. Dit keer is het Super Mario Odyssey die in het zonnetje wordt gezet. Het is het eerste spel wat meer dan 10 miljoen exemplaren weet te verkopen op de Nintendo Switch.

Eerder op de dag schreven we al over het succes van the Legend of Zelda Breath of the Wild op de Nintendo Switch (8.48 miljoen keer verkocht). Ook Kirby Star Allies doet het ontzettend goed, in de eerste dagen van zijn release wist het al meer dan één miljoen keer te verkopen. Toch kan er maar een spel de absolute topper zijn. Voor de Switch is dat Super Mario Odyssey.

Super Mario Odyssey verscheen in oktober vorig jaar op de Nintendo Switch. In dit nieuwe avontuur van Mario ga je op zoek naar zo veel mogelijk manen. Het verzamelen van deze manen is nodig om zo je luchtballon verder te kunnen laten reizen naar nieuwe koninkrijken. Uiteindelijk is het jouw taak om prinses Peach te redden.

Een half jaar na het uitkomen van dit spel zijn er al ruim 10 miljoen exemplaren verkocht. Een indrukwekkend aantal! Het komt overigens niet in de buurt van het best verkochte Mario spel aller tijden. Deze titel blijft op naam staan van Super Mario Bros. met 40.24 miljoen verkochte exemplaren. Op plek twee staat Mario Kart Wii (36.83 miljoen) en op plek drie staat New Super Mario Bros (30.80 miljoen). Al deze spellen hebben wel een stuk langer de tijd gehad dan Super Mario Odyssey dus het kan zijn dat het spel nog in de buurt gaat komen.

Wat denk jij, kunnen we (over een paar jaar) Super Mario Odyssey in de top 3 verwachten? Laat het ons weten in de reacties.