De Nintendo Switch is gehackt

In februari maakte hackers al bekend dat ze een versie van Linux konden draaien op de Switch. Gisteren werd bekend dat ook andere homebrew apps gedraaid konden worden. De hackers hebben de kwetsbaarheden nu vrijgegeven.

De kwetsbaarheid die gevonden is door de hackers zit op een hardware niveau. Dit wil zeggen dat Nintendo dit niet met een software update kan verhelpen. Als Nintendo iets aan deze kwetsbaarheid willen doen moeten ze een geheel nieuwe Switch ontwerpen. Alle Nintendo Switch systemen die tot nu toe verkocht zijn kunnen dus gebruik maken van deze hack.

Het misbruiken van de kwetsbaarheid kan door een soort kortsluiting te creëren in de switch. Door twee bepaalde pinnetjes tegen elkaar aan te houden tijdens het opstarten kan je in een speciale modus komen vanaf waar nieuwe software opgestart kan worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om Linux te draaien zoals te zien is in onderstaande video. Het Team achter deze hack heeft ook meteen een 3D geprint opzetstuk gemaakt waarmee deze pinnen in een keer tegen elkaar gezet worden.

Het hackersteam Fail0verflow geeft aan dat er op dit moment nog niet veel speciale software verkrijgbaar is voor de Switch. Linux is een van de weinige programma’s die op dit moment werkt. Wel opent dit een deur voor illegale programma’s op de Switch. Hackers zouden nu programma’s kunnen maken waarmee spellen voor de Switch illegaal gedownload en gespeeld kunnen worden. Ook kunnen nu aanpassingen gedaan worden aan spellen waardoor de balans tussen online spelers verdwijnt.

Zo ver is het nu gelukkig nog niet. Of dit er op korte termijn gaat komen is ook nog de vraag maar de mogelijkheid is er in ieder geval. Nintendo heeft nog niet gereageerd op deze hack. Als ze met een reacties komen zullen we deze uiteraard bekend maken op Daily Nintendo.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

5 gedachten over “De Nintendo Switch is gehackt

  • 26/04/2018 om 15:56
   Permalink

   Het is de mogelijkheid tot homebrew. Zelfgemaakte programma’s draaien op de Switch. Als je een beetje technisch bent kan het leuk zijn om daar mee te spelen en te zien wat er allemaal mogelijk is. Voor de gemiddelde gebruiker zal dit verder niet heel spannend zijn!

  • 26/04/2018 om 19:15
   Permalink

   Nog steeds voor de Wii (U) worden geweldige hacks ontworpen, zoals custom levels of characters. Met deze stap die is gemaakt voor de Switch zijn we dichterbijer dat dit ook op de Switch gaat werken. Ik zie de SMO hacks al komen……

 • 27/04/2018 om 09:06
  Permalink

  Het excuus om dit te doen dat altijd aangehaald wordt is homebrew draaien e.d.

  In werkelijkheid gaat het erom dat er gedownloade gekopieerde games gespeeld kunnen worden.

  Ik hoop dat het hacken zo risicovol blijft en dat er veel switches sneuvelen bij pogingen deze te hacken. Betaal gewoon voor je software en zorg ervoor dat uitgevers het de moeite blijven vinden om te ontwikkelen voor de switch.

Geef een reactie