Breath of the Wild best verkopende Zelda game ooit

Ruim een jaar geleden verscheen de Nintendo Switch. Een van de spellen die tijdens de lancering verkrijgbaar was, was Zelda Breath of the Wild. Deze combinatie werkt goed, Breath of the Wild is de best verkopende Zelda game tot nu toe. 

Dat the Legend of Zelda Breath of the Wild een ontzettend goede game was bleek al snel na de release. De reviews van de game waren ontzettend lovend en het spel behaalde een Metacritic score van 97/100. Dat het spel niet alleen door critici goed is ontvangen blijkt uit de nieuwe verkoopcijfers die Nintendo vandaag bekend heeft gemaakt.

De Switch-versie van Breath of the Wild is in het eerste jaar 8.48 miljoen keer over de toonbank gegaan. Daarmee is het een van de populairdere titels voor de Switch. Naast deze Switch-versie was er natuurlijk ook nog een versie op de WiiU. Ook op deze onsuccesvolle console wist Nintendo toch nog 1.5 miljoen exemplaren te verkopen.

In het totaal is het spel dus 9.98 miljoen keer verkocht op het moment dat de cijfers bekend werden gemaakt. Omdat het spel nog steeds goed verkoopt is dat kans groot dat de 10 miljoen inmiddels al bereikt is. Dit maakt Breath of the Wild het meest succesvolle Zelda spel ooit als gekeken wordt naar verkoopcijfers. Het vorige record stond op naam van Twilight Princess. Dit spel verscheen voor de GameCube en Wii en verkocht samen 8.85 miljoen exemplaren. De HD uitgave op de WiiU is daar niet bij opgeteld.

Heb jij Breath of the Wild ook gespeeld? Snap je het succes van deze game? Laat het ons weten in de reacties.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

Eén gedachte over “Breath of the Wild best verkopende Zelda game ooit

  • 28/04/2018 om 10:22
    Permalink

    Misschien wel de best verkochte, maar niet de beste Zelda game ooit. Ook valt hier en daar wel een beetje te discuseieren of dit wel Zelda is of Skyrim met een Zelda jasje 😀

    Game is zeker perfect, maar een bepaald Zelda gevoel mis ik toch wel.

Geef een reactie