Donkey Kong schittert in vergelijkingsvideo en overviewtrailer

Donkey Kong Country: Tropical Freeze is onder de loep genomen.

Begin mei verschijnt de familie Kong voor het eerst op de Nintendo Switch en doet dit in een heruitgave van Donkey Kong Country: Tropical Freeze. De platformer gaat de boeken in als een van de beste platformers aller tijden en heeft dan ook lovende recensies gekregen. Ook bij Daily Nintendo kon een bijna perfecte score niet uitblijven. Helaas werd de game geen verkoophit, maar krijgt een herkansing op de meest recente console van Nintendo.

De heruitgave zal voorzien worden van een extra modus waarin Funky Kong speelbaar is. Ondanks dat Funky Kong zich mag bekronen tot de coolste aap, zal de game toegankelijker zijn doordat de moeilijkheidsgraad is verlaagd. Hierdoor kunnen jonge spelers en minder vaardige spelers de game op een plezierige wijze ervaren. De game kent ook een grafische poetsbeurt, waar Digital Foundry meer uitleg over heeft gegeven.

Kort gezegd komt het neer op een hoger resolutie, verbeteringen in lichtval en verbeterde laadtijden, maar de update zal niet sterk zichtbaar zijn omdat het origineel al grafisch sterk was. In ieder geval heeft Nintendo, ter viering van de naderende release, een overviewtrailer uitgebracht met alle belangrijke aspecten en kenmerken die de game rijk is. De overviewtrailer kun je hieronder bekijken.

Vincent

Ik ben 29 jaar en jarenlang een liefhebber van Nintendo. Dit komt voort uit het leveren van unieke games en consoles waarbij plezier en beleving bovenaan staan. Series als The Legend of Zelda, Metroid, Pikmin en Animal Crossing staan hoog in mijn lijstje.

Geef een reactie