Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Sonic Mania één miljoen keer verkocht

Dit spel verscheen in augustus vorig jaar voor de Switch, PlayStation, Xbox en PC. Op al deze platformen samen heeft het spel nu de een miljoen downloads bereikt.

Het spel Sonic Mania werd vorig jaar uitgegeven ter ere van het 25 jarig bestaan van Sonic. Het spel werd goed ontvangen en ook de verkopen blijken goed te gaan. Op alle platformen samen is het spel nu meer dan een miljoen keer verkocht. 

Sonic Mania is een 2D platform spel net als bijvoorbeeld de vroegere Super Mario Bros spellen. Met dit spel wilde uitgever SEGA weer terug naar de basis van de Sonic serie. Acht van de twaalf levels zijn dan ook gebaseerd op eerdere levels uit de serie. Ook de gameplay is hetzelfde als vroeger. Met de blauwe egel race je door de verschillende levels heen.

Vandaag werd dus bekend dat dit spel een miljoen keer is verkocht. Een wereldwijd verkoop aantal van een miljoen op vier verschillende platformen bij elkaar lijkt tegenwoordig niet meer heel erg indrukwekkend. Wel moet je je beseffen dat dit spel enkel digitaal uit is gekomen. In (speelgoed)winkels is dit spel dus niet zichtbaar en men zal echt zelf op zoek moeten gaan naar dit spel. Voor een digital only game is dit aantal behoorlijk hoog.

Wel gaat er binnenkort verandering komen in het “digital only” aspect van dit spel. Onder de naam Sonic Mania Plus zal er namelijk een fysieke versie van dit spel verschijnen. Naast het basisspel zitten er ook verschillende extra’s in zoals een nieuwe modus en meer personages. Deze extra’s zullen ook als betaalde DLC aangeboden worden aan spelers die Sonic Mania al hebben. Met deze fysieke versie voor de boeg zal dit aantal verkochte spellen alleen nog maar verder stijgen.

Heb jij Sonic Mania al gespeeld? Of heb je bewust gewacht tot dat er een fysieke versie zou verschijnen? Laat het ons weten in de reacties.