Niet eerder vertoonde Mario-game onthuld

We hadden bijna twee Mario racing games op de Nintendo DS gehad.

Zo nu en dan komen gecancelde games na jaren boven water drijven. Zo is vandaag onthuld dat Nintendo een geplande DS-game genaamd Mario Motors heeft geannuleerd, waarbij spelers hun eigen automotoren konden bouwen.

Seaman-maker Yoot Saito onthulde het afgebroken project in een lezing op de Reboot Develop Conference, waarin hij uitlegde dat hij geïnspireerd was door een DS-demo waarin spelers met behulp van de stylus metaal konden bewerken. Na het idee te hebben voorgelegd bij Satoru Iwata en Shigeru Miyamoto, was Saito van plan om een spel te creëren waarbij spelers op dezelfde manier auto’s zouden maken, met verschillende vormen die verschillende mogelijkheden bieden.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat spelers hun auto van brandstof zouden voorzien door in de DS-microfoon te blazen. Hiermee zou worden nagebootst hoe echte motoren lucht in zich opnemen om de auto te laten versnellen. Dat idee werd echter opgegeven omdat dit ervoor zou zorgen dat kinderen buiten adem raken. Het project als geheel werd uiteindelijk geannuleerd, hoewel Saito niet wilde vertellen waarom. Volgens hem is deze informatie namelijk behoorlijk vertrouwelijk.


Bron

Ruben

Ik ben 23 jaar en van jongs af aan al een groot fan van gaming, met een voorliefde voor Nintendo. Er zijn maar weinig gameseries van Nintendo die ik niet gespeeld heb. Vroeger was ik een en al platform/adventure-games, nu heb ik een lichte voorkeur voor RPG's.

3 gedachten over “Niet eerder vertoonde Mario-game onthuld

Geef een reactie