Grote 3.0.0 update van Splatoon 2 verschijnt morgen

In de Nintendo Direct eerder dit jaar werd al aangekondigd dat er een grote update voor Splatoon 2 aan zou komen. De releasedatum was toen “ergens in april”. Nu weten we de exacte datum: morgen!

De grootste vernieuwing in deze 3.0.0 update is de nieuwe rang: Rang X. Deze rang is in het leven geroepen voor Splatoon spelers van het allerhoogste niveau. Op dit moment lopen de rangen in Splatoon 2 maar tot S+. Zit je in S+ en blijf je maar winnen dan zal je alleen naar een hoger niveau S+ gaan (bijvoorbeeld van S+4 naar S+5). Met de komst van rang X komt daar verandering in. Spelers die in S+10 of hoger zitten zullen automatisch overgezet worden naar Rang X. Op deze manier worden spelers nog beter gematcht qua niveau.

Ook voor de minder fanatieke spelers heeft deze update genoeg leuks te bieden. Zo kan je weer naar hartenlust shoppen in een van de winkels op inkopolisplein. Er zijn namelijk tientallen nieuwe uitrusting artikelen toegevoegd. Daarnaast kan je tijdens het spelen genieten van een tweetal nieuwe nummers.

Een groot deel van de update bestaat ook uit kleine aanpassingen of verbeteringen om alles wat meer te balanceren. Als speler zal je hier nauwelijks iets van merken. Wat wel nog een leuke toevoeging is, is het feit dat Kamp Karper (Camp Triggerfish) ook vanaf morgen speelbaar is. Dit level zagen we eerder al in de originele Splatoon maar maakt nu dus de overstap naar Splatoon 2. Heb je de originele Splatoon niet gespeeld of ben je vergeten hoe het level er uit ziet dan hebben we hieronder een afbeelding voor je.

Overigens heeft deze 3.0.0 update niks te maken met de DLC die later dit jaar zal verschijnen. De Octo Expansion DLC staat gepland voor ergens in de zomer. Deze DLC zal zich met name richten op het singleplayer deel van Splatoon 2.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

Eén gedachte over “Grote 3.0.0 update van Splatoon 2 verschijnt morgen

Geef een reactie