Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nieuwe portie Dragon Quest Builders 2 details en screenshots

Informatie en beelden van de aankomende titel blijven komen.

Informatie en beelden van de aankomende titel blijven komen.

Square Enix heeft vandaag een nieuwe lading details voor Dragon Quest Builders 2 gepubliceerd. We leren meer over het verhaal, Vacant Island, en hoe het spel is vernieuwd in vergelijking met het origineel.

De ‘nieuwe’ informatie over het verhaal is eigenlijk een korte herhaling van alles wat we al weten. De game is een vervolg op Dragon Quest II: Luminaries of the Legendary Line en volgt de Builder, die is gestrand op Vacant Island met een jongen die zegt Malroth te heten. In de game neem je het op tegen de Hargon Order, die van plan is de wereld te vernietigen en alle bouwers uit te roeien. Wat we echter nog niet wisten is dat, nadat de protagonist op het eiland terecht is gekomen, begeleid wordt door een mysterieuze stem en zo bij een stenen monument en stenen pilaren terecht komt. Op deze stenen pilaren zijn de zogeheten Builder Trials gegraveerd. Degene die al deze beproevingen overwint, zal bekroond worden tot ‘Master Builder’.

Dragon Quest Builders 2 is op verschillende gebieden geëvolueerd in vergelijking met het eerste deel. Ten eerste is het gemakkelijker om te spelen en zal je volgens Square Enix kunnen genieten van het bouwen van dingen als nooit tevoren. Zo is het mogelijk om tot 100 verdiepingen hoog te bouwen om een ​​toren te maken die de lucht bereikt. Blokken kunnen nu ook in diagonale vormen voorkomen, waardoor veel nieuwe ontwerpen mogelijk zijn. Water kan nu van hogere gebieden naar beneden stromen, waardoor je nu ook watervallen kan maken. Over water gesproken, de Builder kan nu ook onder water zwemmen om blokken en materiaal te verzamelen. Het is tevens mogelijk om met een mantel door de lucht te zweven en zo grote afstanden af te leggen. Een andere mooie toevoeging is de mogelijkheid om te rennen over de uitgestrekte wereld. De laatste nieuwigheid is de introductie van een first-person modus, waardoor je de game vanuit de ogen van je personage kan spelen.

Naast deze nieuwe informatie hebben we ook een boel nieuwe screenshots voor je, welke je hieronder kunt bekijken. Dragon Quest Builders 2 verschijnt dit jaar voor Nintendo Switch en PlayStation 4.

Bron