Videos opnemen nu ook in games gemaakt met Unity

Vanaf de 4.0 update van de Nintendo Switch is het mogelijk om video’s op te nemen van de laatste 30 seconden. Niet alle spellen ondersteunen deze functie. De game-engine Unity ondersteunt het vanaf nu wel!

Vanaf het begin van de Nintendo Switch zat er op de linker Joy-Con een opname knop. In eerste instantie kon deze enkel gebruikt worden om schermafbeeldingen te nemen. Op het moment dat de 4.0 update verscheen kon deze ook gebruikt worden om korte video’s op te nemen. Toen deze functie uitgerold werd konden slechts een handjevol games ermee overweg. Deze lijst met games blijft groeien en ook vandaag is er weer goed nieuws.

Jools Watsham, eigenaar van AtooiLLC, maakt vandaag via een tweet bekend dat Unity de opname functie vanaf nu ondersteunt. Het spel Soccer Slammers van AtooiLLC zal een van de eerste spellen zijn die gebruik maakt van deze nieuwe mogelijkheid van Unity.

De lijst met games die gemaakt zijn met de Unity game-engine voor de Switch blijft gestaag groeien. Niet al deze games zullen gelijk de functie ondersteunen. De ontwikkelaars zullen zelf met een update kunnen komen waarin deze functie ingebouwd wordt. Of ontwikkelaars dat de moeite waard vinden is nog maar de vraag. Wel lijkt het waarschijnlijk dat toekomstige games standaard deze functie ingebouwd hebben.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

3 gedachten over “Videos opnemen nu ook in games gemaakt met Unity

Geef een reactie