Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Cosplay Spotlight – Iloon als Pit!

Daily Nintendo zet cosplayers in de schijnwerpers.  In deze editie van Cosplay Spotlight interviewen we Iloon over haar passie voor cosplay en het personage dat ze cosplayt: Pit uit Kid Icarus!

Vertel kort iets over jezelf!

“Ik ben Iloon, overdag coupeuse en ’s nachts verander ik in een cosplayer. Vanaf dit jaar cosplay ik al 10 jaar!”

Wie cosplay je?

“Pit, uit de Kid Icarus-franchise.”

Waarom heb je voor Pit gekozen?

“Pit is één van mijn jeugdhelden en stond al ontzettend lang op mijn lijst om uit te gaan voeren. We weten niet veel over Pit zijn verleden, maar het zal vast niet rooskleurig zijn geweest. Toch gaat hij niet bij de pakken neer zitten en staat hij super positief in het leven en zit hij vol humor. Hij is ook enorm trouw aan Palutena, hoe gek haar orders ook mogen zijn. Verder sprak zijn kostuumontwerp mij ook enorm aan. Op het eerste gezicht lijkt het simpel, maar er kwam heel wat bij kijken tijdens de uitvoering.”

Hoe heb je het kostuum samengesteld?

“Gezien het ontwerp gebaseerd is op het oude Griekenland, heb ik alle materialen en technieken ook daarop afgestemd. Het donkerblauwe hemd en broekje is gemaakt uit een stretch linnen met een platbinding. De toga is gemaakt uit wol met een platbinding. De gouden details zijn er met goudwol met de hand op geborduurd. De sandalen heb ik gemaakt uit leer. De gespen, armguards, laurierkroon en de boog zijn gemaakt uit thermoplastic, afgewerkt met bladgoud en leer. De pruik is ook volledig zelf gestyled; alles is dus volledig zelf gemaakt.”

Welke andere Nintendopersonages zou je nog graag willen cosplayen?

“Princess Peach (Super Smash Bros Brawl-versie) en Link uit The Legend of Zelda, nog geen idee welke versie. Suggesties zijn welkom, haha.”

Waarom ben je gaan cosplayen?

“Al van kleins af aan was ik altijd al met mijn handen bezig. Altijd maar aan het knutselen. Theater vond ik ook altijd geweldig, ik deed ook aan kindertheater. Op een dag vroegen vrienden van mij me of ik mee wilde gaan naar een zogenaamde ‘animeconventie’. Ik had geen idee wat het inhield, dus lieten ze mij wat foto’s zien van een vorige conventie die ze hadden bezocht en vertelden ze mij wat er zoal te doen is. Zo kon je ook in kostuum gaan en daarmee op het podium een leuke act neerzetten en alles. Ik was helemaal verkocht en de hele groep besloot in kostuum te gaan. Hoe creatief ik ook ben, handig met de naaimachine was ik toen totaal niet. Dus mijn eerste kostuum was gekocht, maar alle accessoires en props erbij waren wel zelf gemaakt. Gezien mijn ervaring met het theater leek het mij ook leuk een act te schrijven en uit te voeren op die conventie. Na alle voorbereidingen ben ik toen met de hele gang naar de conventie gegaan. De hele sfeer was fantastisch, iedereen zag er super uit en ook alle acts die de mensen hadden bedacht waren heel leuk om te zien. Heel veel positieve reacties gehad, dus. Ik was gelijk verkocht en wilde meer, maar ik wilde dan wel mijn eigen outfits volledig zelf maken. Dus ik heb leren naaien en inmiddels 10 jaar later, doe ik het nog steeds met veel plezier!”