Verschillende games overtreden Nederlandse kansspelwetgeving

Meerdere spellen met lootboxes voldoen niet aan de officiële kansspelregeling in Nederland , dat heeft de NOS vandaag laten weten.

Het gaat hierbij om vier spellen die online gespeeld kunnen worden. De Nederlandse Kansspelautoriteit heeft na onderzoek uitgesproken dat games waarin de inhoud van lootboxes kan worden doorverkocht, de wet op kansspelen overtreden. De autoriteit heeft niet laten weten om welke spellen het gaat, pas wanneer de spellen niet aangepast worden zal dit naar buiten komen. De uitgevers krijgen nu eerst 8 weken de tijd om hun titels aan te passen. Wanneer de games niet worden aangepast kunnen we ook fikse boetes worden uitgedeeld.

Het is aannemelijk dat onder andere PlayerUnknown’s Battlegrounds tot de vier games  behoort. Die game is erg populair en er zijn handelsplaatsen waarop inhoud van lootboxes kan worden verkocht. Ook games als  FIFA 18, DOTA 2 en Rocket League bieden gamers s de mogelijkheid om voorwerpen voor geld te ruilen. Of het ook echt om deze spellen gaat is niet duidelijk.

Discussieer mee! Vind jij dit terecht of juist complete onzin?

4 gedachten over “Verschillende games overtreden Nederlandse kansspelwetgeving

 • 19/04/2018 om 23:41
  Permalink

  Rocket league probeerd ervoor te zorgen dat opbrengsten uit lootboxen niet verkocht kunnen worden voor geld. Het verkopen van loot is belangrijk in deze wet. Ik verwacht daarom niet dat mijn geliefde rocket league problemen krijgt met deze wetgeving.

 • 20/04/2018 om 08:43
  Permalink

  Loodboxen op zich is niet het probleem, als je het om extra skinss gaat en geen echt geld kost. Probleem zit hem bij bedrijven als bijvoorbeeld EA die er grof geld voor vragen en het om wapens gaat waarbij je beter in de game word.

  • 20/04/2018 om 12:31
   Permalink

   Maar dat staat dan weer los van de kansspelwetgeving.
   De huidige wetgeving is ook niet gemaakt voor de online wereld van tegenwoordig.
   Dat EA zoiets doet en daarmee hun game pay to win maakt en verziekt voor het grootste deel van de spelers is niet gewenst maar ook niet strafbaar.

 • 20/04/2018 om 08:48
  Permalink

  Dit klopt niet helemaal. 10 spellen zijn getest en 4 daarvan zijn in overtreding. Natuurlijk zijn er zoveel meer spellen in overtreding. Het gaat hiermee erom dat met geluk de inhoud meer waard kan zijn en dat de inhoud voor irl geld kan worden verkocht. Dus misschien is het maar 5 euro waard, maar met geluk is het 50 euro waard. En deze zijn in overtreding.

  Fun Fact: AC PC heeft sinds kort ook lootcrates. Deze zijn gelukkig niet in overtreding.

Geef een reactie