Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Verschillende games overtreden Nederlandse kansspelwetgeving

Meerdere spellen met lootboxes voldoen niet aan de  officiële kansspelregeling in Nederland volgens de NOS.

Meerdere spellen met lootboxes voldoen niet aan de officiële kansspelregeling in Nederland , dat heeft de NOS vandaag laten weten.

Het gaat hierbij om vier spellen die online gespeeld kunnen worden. De Nederlandse Kansspelautoriteit heeft na onderzoek uitgesproken dat games waarin de inhoud van lootboxes kan worden doorverkocht, de wet op kansspelen overtreden. De autoriteit heeft niet laten weten om welke spellen het gaat, pas wanneer de spellen niet aangepast worden zal dit naar buiten komen. De uitgevers krijgen nu eerst 8 weken de tijd om hun titels aan te passen. Wanneer de games niet worden aangepast kunnen we ook fikse boetes worden uitgedeeld.

Het is aannemelijk dat onder andere PlayerUnknown’s Battlegrounds tot de vier games  behoort. Die game is erg populair en er zijn handelsplaatsen waarop inhoud van lootboxes kan worden verkocht. Ook games als  FIFA 18, DOTA 2 en Rocket League bieden gamers s de mogelijkheid om voorwerpen voor geld te ruilen. Of het ook echt om deze spellen gaat is niet duidelijk.

Discussieer mee! Vind jij dit terecht of juist complete onzin?