Switch-versie Dragon Quest XI gebaseerd op PS4-versie, wordt niet gecensureerd

Square Enix geeft antwoord op brandende vragen. 

Er bestaan verschillende vragen rondom Dragon Quest XI voor de Switch. Hoewel we inmiddels weten dat hij “uiteindelijk” naar de Switch komt is het bijvoorbeeld nog steeds onduidelijk wanneer, en met de schaarse informatie die Square Enix over de game loslaat was het ook niet duidelijk welke versie er naar de Switch komt. Zou het dezelfde versie zijn als de PS4, of heeft het meer weg van degene die in Japan op de 3DS is uitgekomen?

Tijdens PAX East 2018 heeft producer Hokuto Okamoto eindelijk een paar van deze brandende vragen beantwoord. Alhoewel het al lang gespeculeerd werd hebben we nu officiële bevestiging dat de Switch-versie gebaseerd is op de PS4-versie. Dat niet alleen, ook werd aangekondigd dat de westerse release verder niet gecensureerd wordt. Hoewel Square Enix wel taal aanpassingen zal maken in het dialoog zullen klassieke elementen als Dragon Quest’s “puff puff” gewoon terug te vinden zijn in de westerse release. Ook de “magic slot”-games in Dragon Quest, de gokspellen die vooral gedesignd zijn voor Japanse spelers, zullen terug te vinden zijn.

Het is nog steeds onduidelijk wanneer Dragon Quest XI naar de Switch komt. De 3DS-versie zal hier helaas helemaal niet uitgegeven worden.

Geef een reactie