Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Team zout wint Splatfest

Ondanks dat de zoetekauwers in de meerderheid waren wist toch team zout de overwinning binnen te slepen.

Vanmiddag om vier uur eindigde het Europese Splatfest. De strijd ging dit keer tussen de liefhebbers van zoete en die van zoute popcorn. Deze laatste groep is uiteindelijk als winnaar uit de bus gekomen. 

De afgelopen 24 uur is er weer flink gestreden in Splatoon 2. Om vier uur vanmiddag eindigde het Splatfest en inmiddels zijn de scores bekend. De score is afhankelijk van drie onderdelen. Een punt is te verdienen met de populariteit, met andere woorden: Kiezen de meeste mensen voor zoet of voor zout? Hier wist team zoet een puntje bij binnen te slepen. Met 56% van de stemmen waren zij de meest populaire groep.

De overige twee punten zijn te verdienen met overwinningen. Een punt wordt gegeven aan het team dat de meeste solo overwinningen heeft behaald. Het andere punt aan het team dat de meeste groepsoverwinningen heeft behaald. Team zout wist hier beide punten in de wacht te slepen. In de solo gevechten wonnen ze met 52% (tegen 48%) en bij de  groepsgevechten was de overwinning nog overtuigender, namelijk 54% (tegen 46%).

Uiteindelijk gaat team zout er dus met de overwinning vandoor met een score van 2 tegen 1. Heb jij meegedaan in dit Splatfest? Vergeet dan niet je superzeeslakken op te halen!