Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[REVIEW] Pokkén Tournament DX Battle Pack Wave 2

Is de tweede lading Pokkén-DLC zijn prijs waard?

De tweede wave Pokkén Tournament DLC betreedt het strijdtoneel met Blastoise, Mew en Celebi. Is het zijn prijs waard? Je leest het in onze review!

Vorige maand konden jullie al lezen dat het eerste pakket Pokkén-DLC goed is ontvangen door Daily Nintendo. In die review gaf ik de DLC een zeven, omdat ik vond dat de inhoud van het pakket erg goed was, maar de prijs niet in verhouding stond met de hoeveelheid nieuwe content. Nu is het de beurt aan het tweede DLC-pakket, wat sinds vanochtend verkrijgbaar is in de Nintendo eShop. Is deze extra content het betalen waard? Je leest het in onze review!

Een verdedigende krachtpatser

Het paradepaardje van het tweede DLC-pakket is de Shellfish Pokémon Blastoise. Deze klassieke Pokémon gaat al een aantal jaar langer mee dan Aegislash, maar laat in het gevecht zien dat hij zich nog niet uit het veld laat slaan. Na het volgen van de in-game tutorial, waarin ik alle ins en outs van de gevechtsstijl van Blastoise leerde, ging ik het gevecht aan met mijn nieuwe partner.

Na een flink aantal potjes met de blauwe schildpad te hebben gespeeld, had ik aardig onder de knie wat deze Pokémon zo uniek maakt. Blastoise is een Power-type Pokémon in Pokkén Tournament DX, maar maakt veel gebruik van verdediging. Veel van zijn aanvallen kunnen overgaan in een Shell Fortress Defence, waarbij Blastoise zich terugtrekt in zijn schild om schade te ontlopen. Vanuit zijn schild kan hij snel in een richting ontwijken, een zwakke aanval uitdelen of zijn krachtige Rapid Spin gebruiken om tegenstanders te overrompelen. Blastoises moveset is makkelijker te leren dan die van Aegislash, maar dat maakt hem niet een minder competente Pokémon. Wel maakt het hem wat minder uniek dan de vorige DLC-Pokémon, nu hij naast zijn schild geen andere bijzonderheden met zich meebrengt.

Blastoise is mooi vormgegeven in de Pokkén-stijl. Zijn aanvallen benutten vooral Water-type aanvallen en zien er vaak spectaculair uit. Als zijn Synergy Gauge vol is, kan hij transformeren in Mega Blastoise en nog meer schade veroorzaken. Mega Blastoise heeft een erg vette Synergy Burst waarbij hij zijn tegenstander tegen een muur ramt, om hem vervolgens met een enorm versterkte Hydro Pump te lanceren.

Een legendarisch duo

Naast Blastoise zullen Mew en Celebi zich ook in de strijd storten, maar als Support Pokémon. Dit betekent dat het duo midden in het gevecht opgeroepen kan worden om een aanval of andere actie uit te voeren om de speler te helpen. Mew gebruikt zijn Miraculous Power om willekeurig de aanvalskracht, kans op kritieke aanvallen of Synergy Gauge te verhogen. Deze actie is heel evenwichtig: hij is aan de ene kant onbetrouwbaar, omdat je niet weet welke buff je krijgt, maar de actie laadt wel snel op, zodat hij vaak te gebruiken is. Celebi heeft een iets betrouwbaardere en uniekere kracht dan Mew. Met Time Travel kan Celebi een niet-blokbare aanval doen die altijd een Phase Shift zal veroorzaken als hij raakt. Hoewel de aanval geen schade doet aan je tegenstanders, is het een hele handige manier om jezelf te redden als je in het nauw gedreven bent door een agressieve tegenstander.

Wederom brengen beide Support Pokémon nieuwe tactieken met zich mee om tegen je tegenstanders in te zetten. Celebi is naar mijn mening unieker en handiger, maar Mew is zeker geen verkeerde keus om te gebruiken. Beide Support Pokémon zijn wederom visueel mooi gemaakt, precies wat je van ze zou verwachten.

Weer wat extra’s voor de liefhebbers

Naast de nieuwe Pokémon bevat het uitbreidingspakket ook een aantal nieuwe kostuums voor de speler, assistente Nia en nieuwe titels die je aan je eigen personage kan geven. Wederom kan ik zeggen dat deze extra’s vooral leuk zijn voor de liefhebbers, maar helemaal niks toevoegen aan de daadwerkelijke spelervaring.

Verhouding prijs en content

Net als in mijn vorige DLC-review zal ik de verhouding content/prijs afmeten aan de helft van de volledige prijs van de DLC. De DLC is namelijk alleen aan te schaffen in combinatie met Battle Pack Wave 1-pakket voor een prijs van €14,99. Nu elk pakket evenveel content bevat, zou deze eerste wave ongeveer €7,50 waard moeten zijn. Nu er qua content niet meer of minder in Battle Pack Wave 2 zit, kan ik stellen dat het de €7,50 niet helemaal waard is. Een nieuw speelbaar personage en één setje Support Pokémon is in mijn ogen te weinig nieuwe content voor deze prijs.

Conclusie

Blastoise is dan niet zo uniek als Aegislash, toch is hij een enorm leuke toevoeging aan Pokkén Tournament DX. Door Shell Fortress Defence goed te benutten kun je je tegenstander compleet vastzetten tijdens Dual Phases. Met de nieuwe Support Pokémon kun je ook niet verkeerd zitten, want deze brengen wederom een aantal nieuwe tactieken met zich mee om je vrienden te verslaan. Toch voelen de nieuwe toevoegingen niet zo origineel als Aegislash, Mega Rayquaza en Mimikyu. Vooral Blastoise brengt minder unieke aspecten met zich mee dan Aegislash in het eerste pakket deed. Ik kan daarom het tweede DLC-pakket alleen aanraden als je echt ontzettend veel Pokkén speelt, anders kun je hem beter laten liggen.

+ Blastoise brengt genoeg nieuwigheden naar het strijdtoneel
+ Celebi heeft een bijzonder unieke Support-aanval die erg handig is om te gebruiken

– Blastoise en Support Pokémon niet zo origineel als hun tegenhangers uit het eerste DLC-pakket
– Prijs staat niet in verhouding met de hoeveelheid content

Cijfer: 6,8