Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Hori komt met D-Pad Joy-Con

Handig, die D-Pad. Helaas is deze controller niet 'draad'loos te gebruiken...

Accessoiremaker Hori staat bekend om hun officiële gelicenseerde Nintendo accessoires. Vandaag kondigden ze iets nieuws aan. 

Toen Nintendo de Switch aankondigde waren veel mensen verrast. De Joy-Con had geen D-Pad. Deze vierpuntsdruktoets werd al gebruikt vanaf de NES. Vanaf dat moment heeft ieder systeem van Nintendo deze gehad. Niet alleen de consoles van Nintendo gebruiken deze knop, ook de Gameboy en (3)DS gebruiken deze toets vanaf het begin. Niet zo gek ook, Nintendo is namelijk de uitvinder van deze knop.

Voor de mensen die deze knop echt heel erg gemist hebben komt er nu een oplossing. Accessoiremaker Hori komt met een Joy-Con met de vierpuntsdruktoets. Juich echter niet te hard, er zitten behoorlijk wat nadelen aan deze Hori Joy-Con.

Het grootste nadeel is het feit dat deze alleen gebruikt kan worden tijdens het handheld spelen. De Hori Joy-Con ondersteunt namelijk geen draadloos spelen via Bluetooth. Daarnaast zijn ook de bewegingssensoren uit de Joy-Con gehaald, spellen als Splatoon zal je dus met de thumbstick als besturing moeten spelen. Als laatste nadeel is het gemist van de HD trilfunctie. Deze is ook niet aanwezig op deze Joy-Con. Door het weglaten van al deze eigenschappen weet Hori de Joy-Con wel vrij goedkoop aan te bieden. Je haalt hem al in huis voor €25,-. Het betreft dan wel alleen een linker Joy-Con.

Zit jij te wachten op deze Joy-Con met D-Pad? Of hoop je dat Nintendo er zelf een uitbrengt? Of vind jij de vier losse toetsen die er nu op zitten ook prima werken? Laat het weten in de reacties!